Gyldendal > Faglitteratur > Jus > Juridiske fag > Lærebok i forvaltningsrett

Skriv ut denne siden
Lærebok i forvaltningsrett

Høyoppløst bilde

Utgivelsesår: 2012
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205415423

Lærebok i forvaltningsrett

Morten Walløe Tvedt

Lærebok i forvaltningsrett forklarer på en pedagogisk måte oppbygningen av forvaltningen og hvordan forvaltningen skal gå frem for å treffe vedtak.
Pris: 479,-

Den viser sammenhengene mellom kravene til forvaltningens utøvelse av kompetanse og konsekvensene av at forvaltningen går utenfor kompetansen.

Tematisk tar boken sikte på å dekke aktuelle læringskrav i alminnelig forvaltningsrett. Boken bruker mange eksempler fra miljøforvaltningsretten og velferdsretten for å vise samspillet mellom de generelle reglene i forvaltningsretten og de spesielle reglene på enkelte områder.

Boken benytter også i stor grad utdrag fra aktuelle dommer for å vise sammenhengen mellom juridisk metode og rettsreglene i forvaltningsretten. Bokens oppbygning og form er i stor grad bygget på Morten Walløe Tvedts undervisningsopplegg ved Atlas undervisnings kurs i Brasil. Forfatteren brenner for at studentene skal bli gode i jusen, i metodebruk og i det å skrive god jus.

Lærebok i forvaltningsrett er tilpasset alle som ønsker å lære seg alminnelig forvaltningsrett, enten det er som student ved et universitet eller høyskole, eller det er som del av en tilleggsutdannelse for deg som arbeider i forvaltningen.


De som kjøpte denne kjøpte også

Helse og jus

Olav Molven

Flere bøker av Olav Molven

Les mer


Brukerstyrt personlig assistanse

Jan Andersen, Ole Petter Askheim, Ingvild Sigstad Begg, Ingrid Guldvik

Les mer


Å leve er mer enn å overleve

Ole Petter Askheim

Flere bøker av Ole Petter Askheim

Les mer