Gyldendal > Faglitteratur > Jus > Juridiske fag > Lærebok i forvaltningsrett

Skriv ut denne siden
Lærebok i forvaltningsrett

Høyoppløst bilde

Utgivelsesår: 2012
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205415423

Lærebok i forvaltningsrett

Morten Walløe Tvedt

Lærebok i forvaltningsrett forklarer på en pedagogisk måte oppbygningen av forvaltningen og hvordan forvaltningen skal gå frem for å treffe vedtak.
Pris: 479,-

Den viser sammenhengene mellom kravene til forvaltningens utøvelse av kompetanse og konsekvensene av at forvaltningen går utenfor kompetansen.

Tematisk tar boken sikte på å dekke aktuelle læringskrav i alminnelig forvaltningsrett. Boken bruker mange eksempler fra miljøforvaltningsretten og velferdsretten for å vise samspillet mellom de generelle reglene i forvaltningsretten og de spesielle reglene på enkelte områder.

Boken benytter også i stor grad utdrag fra aktuelle dommer for å vise sammenhengen mellom juridisk metode og rettsreglene i forvaltningsretten. Bokens oppbygning og form er i stor grad bygget på Morten Walløe Tvedts undervisningsopplegg ved Atlas undervisnings kurs i Brasil. Forfatteren brenner for at studentene skal bli gode i jusen, i metodebruk og i det å skrive god jus.

Lærebok i forvaltningsrett er tilpasset alle som ønsker å lære seg alminnelig forvaltningsrett, enten det er som student ved et universitet eller høyskole, eller det er som del av en tilleggsutdannelse for deg som arbeider i forvaltningen.


De som kjøpte denne kjøpte også

Brukerstyrt personlig assistanse

Jan Andersen, Ole Petter Askheim, Ingvild Sigstad Begg, Ingrid Guldvik

Les mer


Å leve er mer enn å overleve

Ole Petter Askheim

Flere bøker av Ole Petter Askheim

Les mer


Helse og jus

Olav Molven

Flere bøker av Olav Molven

Les mer