Gyldendal > Fakta og dokumentar > Biografier og memoarer > Åge

Skriv ut denne siden
Åge

Høyoppløst bilde

Forfatter: Ole Jacob Hoel
Utgivelsesår: 2011
368 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205390959

Åge

Historien om Norges største rocker

Ole Jacob Hoel

Åge Aleksandersen er Norges rockekonge. Dette er historien om namsosgutten som ble profet i eget land.
Denne boken er utsolgt

Åge Aleksandersen har reist landet rundt i 40 år, sangene hans er folkeeie. Åge vokste opp som en outsider med taterblod i årene og problemer i familien, men brøt ut og fant sin egen vei som rockemusiker. Åges liv er en fortelling om musikalske høydepunkter og kraftig medvind, men også tunge stunder, kritikerslakt og tomme stoler. Vi er med i bandbussen med Prudence, på scenen under den eventyrlige suksessen med Levva livet, følger Åges tunge vei tilbake som sjefsrocker og kommer under huden på en følsom mann som er besatt av egne drømmer. 62 år gammel er Åge mer populær enn noen gang, samler fulle hus fra nord til sør og troner på sokkel i hjembyen Namsos.

Åge. Historien om Norges største rocker er et monument over en ekte norsk rockelegende.

«Ole Jacob Hoel har skrevet en medrivende og høyst leseverdig biografi om artisten Åge Aleksandersen ... Forfatteren Ole Jacob Hoel tegner et fascinerende og sterkt menneskelig bilde av artisten og mennesket Åge Aleksandersen. Ved bruk av hans egne sanger som ledesnor har han spunnet en medrivende fortelling ... Han lykkes med å gi oss et helhetlig bilde av denne sammensatte personligheten som mot alle odds er blitt hele Norges Åge ... Språket er kjapt, nyanserikt, treffende og kler objektet fint.» Svein Andersen, Aftenposten

Les utdrag fra kapittelet "Tapt til rocken":

Ole Jacob Hoel (f. 1958) er kulturjournalist i Adresseavisen og har fulgt Åge Aleksandersens karriere i 30 år. Han har tidligere gitt ut bok om D.D.E. (2002) og kokeboka Ketsjup (2003, sammen med Lars Lian).

Les anmeldelser


Jamie Oliver

Jamies supermat

Jamie Oliver

Flere bøker av Jamie Oliver

Les mer


Helgemat

Jamie Oliver

Flere bøker av Jamie Oliver

Les mer