Bill Gates | Hvordan unngå en miljøkatastrofe

Min nye klimabok er endelig her

Alt du trenger å vite om å unngå de verste klimautfallene.

 

Da jeg jobbet hos Microsoft, var det alltid spennende å se et produkt vi hadde jobbet med i årevis endelig bli utgitt for publikum. Jeg føler den samme følelsen av forventning i dag. Min nye bok om klimaendringer er nå tilgjengelig på nettet og i bokhandlere.

Jeg skrev Hvordan unngå en klimakatastrofe fordi jeg tror vi er i et avgjørende øyeblikk. Jeg har sett spennende fremgang i de mer enn 15 årene jeg har lært om energi og klimaendringer. Kostnaden for fornybar energi fra sol og vind har falt dramatisk. Det er mer offentlig støtte for å ta store skritt for å unngå en klimakatastrofe enn noen gang før. Og regjeringer og selskaper over hele verden setter ambisiøse mål for å redusere utslippene.

Det vi trenger nå er en plan som gjør alt dette momentumet til praktiske skritt for å nå våre store mål. Det er det hvordan man unngår en klimakatastrofe er: en plan for å eliminere klimagassutslipp.

Jeg holdt sjargongen til et minimum fordi jeg ønsket at boken skulle være tilgjengelig for alle som bryr seg om dette problemet. Jeg forutsetter ikke at leserne vet noe om energi eller klimaendringer, men hvis du gjør det, håper jeg det vil utdype din forståelse av dette utrolig komplekse emnet. Jeg inkluderte også måter alle kan bidra på – enten du er en politisk leder, en entreprenør, en oppfinner, en velger eller en person som ønsker å vite hvordan du kan hjelpe.

Innsatsen jeg grunnla kalt "Breakthrough Energy", som startet med et venturefond for å investere i lovende rene energiselskaper, har utvidet til et nettverk av filantropiske programmer, investeringsfond og talsmann innsats for å akselerere energiinnovasjon på hvert trinn. Vi vil støtte store tenkere og banebrytende teknologier og bedrifter, samt presse for offentlig- og privat sektor politikk som vil fremskynde ren energi overgangen. I løpet av de kommende ukene og månedene vil vi gjøre ideene i boken min til handling og prøve å gjøre denne planen til virkelighet.

Jeg håper du vil sjekke ut boken, men mye viktigere, jeg håper du vil gjøre det du kan for å hjelpe oss å holde planeten levedyktig i generasjoner fremover.

 

Bill Gates, februar 2021