Kristina Ohlsson

Tar svensk krim til nye høyder.

Svensk bestselgerforfatter

Forfatterkollega Mons Kallentoft kaller Kristina Ohlsson «den nye dronningen av skandinavisk krim».

Første bok i ny serie

Ny krimserie med handling fra Sveriges vestkyst, og med politietterforsker Maria Martinsson og brukthandler August Strindberg i hovedrollene.

Vestkystidyllen i Bohuslän rystes idet den populære læreren Agnes forsvinner sporløst, samme natt som August ankommer stedet. Politiet jobber dag og natt for å løse mysteriet. Hva er det som har skjedd? Og hvorfor får August Strindberg en ubehagelig følelse av at han sitter på en del av løsningen?

 

 Les et utdrag fra  Stormvakt

 Stormvakt er oversatt av Inge Ulrik Gundersen.

Stormvakt

Hvem er Kristina Ohlsson?

Kristina Ohlsson er utdannet statsviter og med bakgrunn som analytiker i Säpo, og i arbeid med terrortrusler i Europa for OSSE (Organisasjon for sikkerhet og samarbeid i Europa), har Ohlsson mer kjennskap til verdenspolitikken enn de fleste av oss. Likevel ble en ni til firejobb for kjedelig for henne. Forfatterlivet fristet mer, og siden 2012 har hun vært forfatter på heltid.

Kristina Ohlsson er født i 1979, kommer opprinnelig fra Kristianstad, men har nå bodd i Stockholm i mange år.

Bøkene hennes er utgitt i mer enn 34 land og er solgt i 4,3 millioner eksemplarer.

Ohlsson debuterte i 2009 med Askepott og er på kort tid blitt en av de mest suksessrike krimforfatterne i Sverige. De fleste kjenner henne for bøkene om politietterforskerne Alex Recht og Fredrika Bergman og serien om advokaten Martin Benner – Lotus bluesMios blues og Henrys hemmelighet

Stormvakt er den første boken i denne nye serien som er lagt til Sveriges vestkyst. 

«Hovenäset i Bohuslän er en av mine absolutte favorittsteder i verden. Å skrive en serie som utspiller seg her, er en drøm jeg har hatt lenge. Jeg tilbrakte deler av sommerferien der da jeg var barn, og har begynt å komme tilbake dit nå som voksen. Det har vært morsomt og inspirerende.

Jeg pleier ikke å kunne forklare hvor ideene mine kommer fra. Plutselig er de bare der, i hjertet, i magen, i hodet, og vil ut. Men denne gangen vet jeg nøyaktig hvordan det begynte. Det begynte med stedet. Med eventyrlige Hovenäset.

Jeg var bare åtte år da farmor og farfar solgte sommerhuset sitt. Da var det ingen anledning for familien å reise dit mer. Men jeg sluttet aldri å lengte tilbake. Det er merkelig hvordan enkelte steder, som enkelte mennesker, kan sette seg fast i hjertet. Det var nesten som en forelskelse som ikke ville ta slutt. Jeg må reise dit, tenkte jeg, tilbake til Hovenäset. Og så gjorde jeg det i sommeren som var. Jeg var ganske nervøs, kanskje var minnene bedre enn virkeligheten? 

Men det var de ikke. Det var vidunderlig å returnere dit. Vakkert og stille. Her hørere jeg hjemme, tenkte jeg. I det karrige landskapet, den harde vinden og det salte havet. 

Og med det kom fortellerlysten.»

Kristina Ohlsson 1

Hør Kristina Ohlsson i Kriminelt

I denne episoden av podkasten Kriminelt forteller Kristina Ohlsson om sitt krimunivers, sin skriveprosess og sine litterære prosjekter.

I samtale med forfatter og Riverton-president Trude Teige.

Kristina Ohlsson episodebilde kriminelt

Bøkene

"Jeg skriver for å underholde"

Kristina Ohlsson elsker å skrive.

Og hun vil at hennes lesere skal ha det like morsomt når de leser bøkene hennes.

Trenger du bilder eller mer informasjon?

Her er noen av bildene som er tilgjengelig av Kristina Ohlsson. Trenger du ett eller flere bilder? Eller ønsker du mer informasjon? Send en e-post til johanne.defigueiredo@gyldendal.no, så skal vi hjelpe deg.