«Fedrenes misgjerninger» kåret til beste svenske krim 2021

Svenska Deckarakademin har talt: Årets beste svenske kriminalroman er «Fedrenes misgjerninger» av Åsa Larsson. Boken, som kommer på norsk i mars, kan dermed vinne den gjeve Glassnøkkelen for beste nordiske krim.

Den populære serien om Rebecka Martinsson får et etterlengtet comeback, når Åsa Larsson kommer med den sjette boken i serien. I Sverige har den fått strålende anmeldelser, og nå er den også blitt kåret til årets beste svenske krim. Prisen har de siste årene gått til sterke navn som Tove Alsterdal, Camilla Grebe og Stina Jackson, som alle har fått tildelt den prestisjetunge Glassnøkkelen for beste nordiske krim.

Larsson får prisen for krimromanen Fedrenes misgjerninger. Hun blir dermed Sveriges bidrag i konkurransen om Glassnøkkelen, som deles ut sommeren 2022.

- Vi er så glade for at Gyldendal allerede i mars kan utgi den sjette boken om Rebecka Martinsson, Fedrenes misgjerninger. Åsa Larssons kriminalromaner er i en klasse for seg. Hun komponerer spennende historier med et rikt og nydelig språk, og hun evner å beskrive menneskene, miljøet og naturen rundt Kiruna på en fantastisk måte. Leserne kan forvente seg et gledelig gjensyn med Rebecka Martinsson,» sier krimredaktør Siren Marøy.

Fedrenes misgjerninger lanseres på norsk 18.mars, og i januar relanseres de fem tidligere bøkene i serien i nytt design. I tillegg har Åsa Larsson takket ja til å delta på krimfestivalen i Oslo i mars, og dermed får også norske lesere en anledning til å møte krimstjernen.

Bøker av Åsa Larsson