Fem grunner til å starte med faget Lederutvikling

Hvis det fantes et fag som lærte deg å kommunisere og samarbeide bedre, oppleve mestring og motivasjon, håndtere stress og konflikter, bli bedre kjent med deg selv og hvordan du kan inspirere andre – ville du vel valgt det faget?

1. Relevant og nyttig for elever både på idrettsfag og studieforberedende

Lederutvikling er et fag som virkelig gjør elevene bedre forberedt til å håndtere utfordringer i arbeids- og samfunnslivet. Faget handler om å utvikle kompetanse i å lede andre innenfor idrett, næringsliv og frivillige eller humanitære organisasjoner. Den nye læreplanen til fagfornyelsen lar elevene bli kjent med seg selv og sine egne muligheter, og kan tilbys til elever både på idrettsfag og studieforberedende.

----

Vi har utviklet et helt heldigitalt læremiddel for Lederutvikling! Les mer om Lederutvikling Fagrom her.

----

Skjermbilde 2023 02 24 Kl. 08.13.28

2. Et motiverende og annerledes fag.

Lederutvikling er et praktisk fag med stor variasjon i arbeidsmåter og bruk av ulike arenaer. Her får elevene brukt alle sider av seg selv. De utfordres til å bevege seg ut av komfortsonen, og får et bevisst forhold til egen utvikling og motivasjon.

Skjermbilde 2023 02 24 Kl. 08.12.32

3. Positivt for hele skolen!

Oppdrag og arrangementer i faget kan bidra med aktiviteter som skaper variasjon, større trivsel, bedre miljø og inkludering for alle elevene på skolen. Bruk faget aktivt for å bygge trygghet og samhold på tvers av elevgrupper, lære livsmestring og hindre frafall. Med samarbeid med nærmiljø og lokalpresse er det også gode muligheter til å profilere skolen gjennom dette faget.

Skjermbilde 2023 02 24 Kl. 08.13.48

4. Et engasjerende læremiddel

For første gang tilbys et læremiddel i faget. Lederutvikling er et heldigitalt verk laget til den nye læreplanen. Elevene får tilpasset teori som støtter praksis, praktiske oppgaver og en plattform for innsikt og refleksjon rundt egen utvikling.  Som lærer får du et godt bidrag i å definere fagstoffet, ideer til gjennomføring av aktiviteter og oppdrag, og et verktøy for underveisvurdering og støtte til sluttvurdering.

----

Prøv Lederutvikling Fagrom gratis skoleåret 2022/2023! Logg inn i Skolestudio med Feide for å få tilgang.

----

5. Vi hjelper dere i gang!

Lambertseter vgs har vært i front og tilbudt faget siden den nye læreplanen kom. Har dere spørsmål rundt oppstart av faget deler vi gjerne erfaringer på Teams, hos Gyldendal eller på skolen. Kontakt oss!

Skjermbilde 2023 02 24 Kl. 08.15.09

Lederutvikling

Idrettsfag

Lederutvikling Fagrom er et digitalt verk laget til den nye læreplanen. Her finner du god oversikt over fagstoffet som behøves.

I tillegg finnes inspirerende filmer, utfordringer, psykologiske forsøk, personlighetstester, ressurser til fordypning og praktiske tips og øvelser.

Les mer Logg inn

Lederutvikling Skjerm2