Friluftsstrikk for store og små.

Stine Viberg er strikkedesigner, og står bak Instagram-profilen @northernknitting. Inspirert av den nordnorske naturen hun vokste opp i, har hun designet plagg laget for akkurat disse naturforholdene. Her forteller hun selv om veien fram til å utgi egen strikkebok, Friluftsstrikk for store og små.

Helt siden jeg var liten jente har jeg tilbragt utallige timer i skog og mark. Denne interessen for friluftsliv har fulgt meg i alle år – og nå som 25-åring er det fortsatt noe av det jeg er mest lidenskapelig opptatt av. Det å kunne tilbringe timer, dager og uker ute i naturen er for meg «balsam for sjela». Hadde jeg i tillegg med meg garn og strikkepinner, var det virkelig ingenting som kunne gjort turen stort bedre.

Strikkepinnene har også vært en del av mitt liv så lenge jeg kan huske. I en alder av 6 lærte min bestemor meg å strikke, og året jeg fylte 19 ble jeg bitt av den kjente strikkebasillen. Strikkepinnene er ikke blitt lagt vekk siden!

Høsten 2017 opprettet jeg en Instagramkonto. Jeg elsket å følge med på hva andre strikket – så utrolig mye inspirasjon det var å finne hos andre strikkere, og ikke minst hos de mange designerne der ute.

Det å designe er alltid noe som har interessert meg, men jeg hadde aldri riktig tort å vise frem noe. «Enn om jeg ikke får det til? Enn om folk ikke liker det?» Selvkritikken vi alle kjenner til, slo tidlig til. Høsten 2018 torde jeg endelig finne frem penn og papir etter mange oppløftende ord fra venner og familie, og det var aldri noen tvil på hva jeg ønsket å designe - gensere og plagg jeg kunne bruke på mine egne friluftseventyr.

Senere den høsten ga jeg ut min første strikkeoppskrift «Høstbladgenseren», og slik begynte mitt designereventyr. I dag, to år senere, har jeg gitt ut min egen bok – en bok fylt med over 35 strikkeoppskrifter til både voksne og barn. I tillegg til strikkeoppskriftene har jeg også delt noen av mine turtips, en matoppskrift som er super på tur og mine absolutte favorittdestinasjoner. Jeg  håper jeg kan inspirere deg slik som jeg ble, og fortsatt blir, inspirert av alle strikkere der ute.

Stor klem fra Stine

Sørreisagenseren til dame

Her er en bildekarusell med utvalg av de flotte strikkemodellene i boka. Alle er strikket i ull, eller en blanding av ull og alpakka. 

Les mer om boka Friluftsstrikk: