Krimbøkene du må lese i sommer

Ferien nærmer seg, og det er på tide å planlegge sommerens lesestoff. Hva er vel bedre enn å bli oppslukt av et krimmysterium? La deg underholde av disse spennende, grøssende krimbøkene!

Skriften i vannet

John Ajvide Lindqvist

Nominert til årets krim og årets bok i Sverige.

Midtsommeraften. Solen skinner i skjærgården, og forretningsmannen Olof Helander har utenlandske gjester. Bordet på bryggen er dekket med det fineste serviset, snapsen går unna, og stemningen er på topp. Idyllen er total idet en åpen båt glir inn mot bryggen. To maskerte menn reiser seg, og et halvt minutt senere er den pittoreske scenen byttet ut med et blodbad.

Skriften i vannet er første bok i serien Blodstormen.

Oversetter: Henning Jørgen Gundersen

Les et utdrag fra boka

«Jeg gleder meg til fortsettelsen. Dette var tøffe greier.»
Cathrine Krøger, Dagbladet

Etterpå er vi alle kloke

Jan Mehlum

Ny krimroman om Tønsberg-advokaten Svend Foyn.

Veien tilbake blir krevende for advokat Svend Foyn, etter nesten å ha blitt drept i en terroraksjon. Men på sykehuset blir han kjent med en ung mann med enda større utfordringer. Et mulig justismord på onkelen har drevet ham inn i farlige miljøer. Han trenger hjelp fra en advokat som Foyn. Og da gutten plutselig på mystisk vis dør er loddet kastet.

En fortelling om maktmisbruk, fiksjon, men skremmende realistisk.

Les mer om boka

«Dette er en godbit for tønsbergensere og alle krimelskere. (...) Språklig holder Jan Mehlum så absolutt stilen. Den lakonisk-ironiske språktonen med kjapp replikkunst er hans varemerke. »
Finn Stenstad, Tønsberg Blad

Foyn

Svaber - en vaskeekte detektiv

Zahid Ali

Wassim har i årevis vasket de samme gangene og toalettene i et næringsbygg i Oslo sentrum. Mens broren har toppjobb, kone og barn – er han selv singel og uten retning i livet, til foreldrenes store fortvilelse. Men en dag blir han ved en feil tatt for å være privatetterforsker Kolbeinstveit, en anonym detektiv med kontor i bygget. Det viser seg fort at Wassims lidenskap for flekkfjerning, og hans store nettverk av drosjesjåfører, skreddere og frisører, gjør ham til den perfekte detektiv.

Svaber – en vaskeekte detektiv er en komisk kriminalfortelling om identitetsforvirring og kulturkrasj, en turbulent klassereise spekket med mystikk, humor og et snev av alvor.

Les mer om boka

«Krimkomedie tilhører ikke min favorittsjanger, men dette er altså debuten til den glitrende komikeren, tekstforfatteren og skuespilleren Zahid Ali. Han får på mirakuløst vis liv i denne umulige sjangeren, og gjør debuten til noe mer enn bare vås og tull og fjols til fjells. (…) «Svaber» er tettpakket med ironier og humorismer og spark i alle retninger»
Cathrine Krøger, Dagbladet

Svaber

Skoddehav

Kristina Ohlsson

Har du ikke fått med deg serien om August Strindberg og politietterforsker Maria Martinsson? Da har du virkelig noe å glede deg til! Skoddehav er tredje bok i serien, de andre to bokene, Stormvakt og Isbryter, får du i pocket.

Sommeren er på sitt vakreste, havet glitrer, og August har dratt i gang en stor bakekonkurranse i Hovenäset. Idyllen brytes da været skifter. Tåken ruller inn, og en mann blir funnet hengt i stupetårnet på badeplassen.

Politietterforsker Maria Martinsson og hennes kollegaer skjønner fort at dette er snakk om en forbrytelse. Men hvem er mannen, og hvorfor blir han funnet død i Hovenäset?

Les mer om boka

«Mer enn bare feelgood.»
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

 

Skoddehav

Gjøkungen

Camilla Läckberg

Camilla Läckbergs Fjällbacka-serie er nok kjent for de fleste krimlesere. I årets bok blir idylliske Fjällbacka rystet av to grusomme hendelser, tilsynelatende uten forbindelser.

Først blir en kjent fotograf funnet drept i utstillingslokalet sitt kvelden før han skal åpne en ny utstilling. Deretter, på en liten øy utenfor Fjällbacka, rammes den kjente forfatteren Henning Bauers familie av et trippeldrap.

Patrik Hedström og kollegaene på Tanumshede politistasjon har store utfordringer med å løse de to sakene.

Samtidig graver Erica Falck i et tragisk mord som skjedde i Stockholm i 1980-årene. Det viser seg at alt kommer for en dag når gamle synder fra fortiden kommer frem i lyset.

Les mer om boka

«[Läckberg] har en ujålete fortellerstil, en energi som driver lesingen fremover. Og ikke minst: Som leseren bryr man seg om hennes romanfigurer, både de faste og de man møter fra bok til bok.»
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Gjøkungen Stor

Velkommen til Evigheten

Camilla Grebe

Lykke Andersen er redaktør, tenåringsmor og lykkelig gift med en 20 år eldre forfatter. Ifølge de som kjenner henne, ikke det spor voldsom. Nå står hun anklaget for drap.
   
Hva har skjedd på familiens idylliske småbruk? Og hvorfor nekter Lykke å snakke med noen andre enn politietterforsker Manfred Olsson? Har det noe å gjøre med det som skjedde åtte år tidligere?
    
Velkommen til Evigheten
 er et moderne skjebnedrama og en hyllest til den mest klassiske krimsjangeren: det lukkede roms mysterium. Hvem eier sannheten?

Les mer om boka

«Camilla Grebe har begått enda et mesterlig psykologisk drama.» 
Litteratursiden.dk

Velkommen Til Evigheten Pocket

Kokain

Pascal Engman

En død mann blir funnet i skjærgården et stykke utenfor Stockholm. Samtidig oversvømmes hovedstaden av billig kokain, og de kriminelle gjengene bruker brutal vold for å befeste sine posisjoner. Det skjer et drap på åpen gate i en av de mest belastede bydelene, men ingen tør å snakke med politiet.

Politietterforsker Vanessa Frank blir satt til å etterforske drapet og trekkes inn i gjengenes rivalisering om makt og posisjon. Samtidig forsøker Vanessa å finne sin rolle som fostermor for tenåringen Celine.

Les mer om boka

«Tar steget fra god til svingod.»
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Kokain Pocket

Relaterte artikler