Krimfestivalen 2021 Banner

Krimfestivalen feiret 10-års jubileum i år og hadde store deler av den svenske og norske krimeliten på programmet, i tillegg til internasjonale krimforfattere

Krimfestivalen gikk av stabelen18. til 20.mars, med 50 forfattere og 50 programposter. I år var festivalen digital og du kan se alle de 50 programpostene på krimfestivalen.no

En av verdens fremste krimfestivaler

Det siste tiåret har vært en gullalder for nordisk krim. Festivalen utforsker dette fenomenet og setter nordisk krim inn i et internasjonalt perspektiv. Siden festivalen først ble arrangert i 2012 har den vært en stor suksess, blant annet trukket frem av The Guardian som en av verdens fremste krimfestivaler.

«One of the best Crime-writings festivals around the world»
– The Guardian

Store internasjonale stjerner

Siden Krimfestivalen i år hadde et digitalt utgangspunkt, fikk festivalen flere og større internasjonale navn enn noen gang. I år kan du for eksempel kunne se intervjuer med Harlan Coben, David Baldacci, Val McDermid, Romy Hausmann og Ben Macintyre. Svært mange av de svenske stjerneforfatterne er med, som Camilla Grebe, Pascal Engman, Emelie Schepp, Lars Kepler, Hans Rosenfeldt og Mohlin & Nyström. I tillegg er nesten hele den norske krimforfattereliten  på plass med bl.a. Gunnar Staalesen, Geir Tangen, Agnes  Matre, Trude Teige, Helene Flood, Tom Egeland og Torkil Damhaug.

Arrangører av Krimfestivalen

Cappelen Damm og Krimklubben er hovedarrangører av Krimfestivalen. Krimfestivalen er et samarbeidsprosjekt mellom Cappelen Damm, Krimklubben, Gyldendal, Kagge forlag, Vigmostad & Bjørke, Rivertonklubben og Oslo Nye Teater Centralteatret.  

50 forfattere, 50 poster, rett i stuen din. Se alle sendingene her: krimfestivalen.no/program

Gyldendalforfattere på Krimfestivalen