Banner Med Liten Logo

Anne Holt er årets festivalforfatter på årets krimfestival, som går av stabelen 17. til 19. mars. Hun får følge av over 60 krimforfattere fra inn- og utland.

Meld deg på Krimfestivalen 2022 på Facebook her.

Følg oss på Facebook og Instagram.

Den ellevte Krimfestivalen får i år besøk av rekordmange krimforfattere. Det blir over 60 forfattere, inkludert nesten hele den norske krimeliten bl.a. Gunnar Staalesen, Anne Holt, Unni Lindell, Christ Tvedt, Trude Teige, Tom Egeland og Jørgen Brekke. 25 av forfattere kommer fra utlandet, bl.a. Åsa Larsson, David Lagercrantz, Kristina Ohlsson, Romy Hausman, Clare Mackintosh og Johan Theorin.

En av verdens fremste krimfestivaler
Krimfestivalen arrangeres for ellevte gang i år fra 17. til 19. mars. De siste årene har vært en gullalder for nordisk krim. Krimfestivalen ønsker å utforske dette fenomenet og sette nordisk krim inn i et internasjonalt perspektiv. Den første festivalen ble arrangert i 2012. Festivalen ble umiddelbart en stor suksess og bl.a. har avisen The Guardian trukket fram Krimfestivalen som en av verdens fremste krimfestivaler.

Anne Holt er Festivalforfatteren
I 2014 begynte Krimfestivalen med å utpeke én forfatter det skulle være spesielt fokus på. Det året var det Karin Fossum som ble Festivalforfatteren. Året etter var det Gunnar Staalesen, og så var det Jo Nesbø, Jørn Lier Horst, Unni Lindell, Torkil Damhaug og Tom Egeland. I år er det altså Anne Holt som er Festivalforfatteren og bl.a. åpner festivalen med en prolog.

Over 50 programposter
På Krimfestivalen blir det over 50 forskjellige arrangement og alle har gratis inngang. I tillegg til forfatterintervjuer og paneldebatter kan du oppleve Krimteatersport, Knut Nærum i fri dressur og festkvelder hver kveld på Centraltreatret.

Gyldendalforfattere på Krimfestivalen