Oppskrift på smørkjeks!

I Jul på øya, den tredje boken om Flora McKenzie, er endelig julen kommet til Mure! Få ekte, skotsk julestemning med deilige smørkjeks!

 

SMØRKJEKS

Du kan ikke prøve deg på skotske oppskrifter uten å bake smørkjeks, shortbread, og denne oppskriften er så enkel at barna gjerne kan hjelpe til. Kjøp det beste smøret du får tak i.

150 g veldig godt smør

60 g sukker

200 g hvetemel

Varm ovnen til 180 °C, og kle en stekeplate med bakepapir.

Rør sukker og smør helt hvitt, og tilsett deretter melet til du får en myk og smidig deig. Kjevle den ut til cirka 1 centimeters tykkelse, og stikk ut deigen i hvilke former du vil – vær kreativ (eller lat, som jeg, og bruk et glass opp ned J)!

Dryss litt ekstra sukker oppå, og avkjøl deigen i kjøleskapet i minst en halv time, ellers vil ikke kjeksene stekes jevnt.

Sett kjeksene i ovnen, og la dem stå i tjue minutter, eller til de er gyllengule og lekre.

 

Sjarmerende bestselgerserie om å forlate det hektiske storbylivet og finne lykken på en liten øy.

 

Julen på den skotske øya Mure er kald, forblåst og utrolig vakker. Nå er tiden for å kose seg foran peisen med en god kopp te eller kanskje en liten whisky, sammen med de nære og kjære – med mindre man, som Flora, er gravid med den tidligere sjefen sin og redd for å fortelle ham om det. I det som skal være fredens og gledens høytid, vil Joel synes at Flora kommer med godt nytt?

I mellomtiden prøver Saif, lege og flyktning fra krigsherjede Syria, å feire sin første jul i Vesten sammen med sønnene, mens kona hans fremdeles er savnet. Er det mulig for den lille familien å finne en form for lykke?

«Sjarmerende – en absolutt glede å lese!» Sophie Kinsella

«Ingen skriver koselig og avslappende romantikk som Jenny Colgan.» Sunday Express

«En smellbongbong! Boken du  lese denne julen.» The Sun

«En fryd fra begynnelse til slutt.» Daily Express

«En naturlig morsom, varmhjertet forfatter som skaper personer du elsker og bryr deg om lenge etter at du er ferdig med å lese.» Lisa Jewell

Jul på øya