Orkanen

Ny bok i den populære tegnserien Krypto av Hans Jørgen Sandnes

På havets bunn

I slutten av oktober ble Krypto 2: Orkanen av Hans Jørgen Sandnes storslagent lansert i Atlanterhavsparken i Ålesund. Ivrige skoleelever fra 5.klasse ved Hessa barneskole deltok på arrangementet og hadde laget 2D-figurer som de stolt viste frem.

Hans Jørgen Sandnes er kjent for sine illustrasjoner i den populære Detektivbyrå nr. 2-serien. Tidligere i år debuterte han selv som forfatter, og Krypto 1: Ned i dypet ble lansert til svært gode anmeldelser. Boken er allerede solgt til Danmark og Nederland, og er trykket i et opplag på 15 000 eksemplarer. Nå er bok to ute i en bokhandel nær deg.

Sjømonsteret Krako er fremdeles i fangenskap hos akvariesjefen. Men da akvariet stenges på grunn av et orkanvarsel, ser Ophelia og Bernard sitt snitt til å bryte seg inn. De vil redde Krako og gjenforene henne med Lille-Krako, som fremdeles svømmer i det fri.

Men selv om de får hjelp av Synne og Filip, går ikke alt etter planen. For mektige mennesker er villige til å gå langt for å holde Krako fanget.

Det er planlagt totalt ti bøker i tegneserien, og det er ventet en ny bok hvert halvår. Serien er perfekt for unge lesere som ønsker å knekke lesekoden, samtidig som den byr på mystikk fra en forunderlig verden under havets overflate.

Orkanen 2