Orkanen

Ny bok i den populære tegnserien Krypto av Hans Jørgen Sandnes

På havets bunn

I slutten av oktober ble Krypto 2: Orkanen av Hans Jørgen Sandnes storslagent lansert i Atlanterhavsparken i Ålesund. Ivrige skoleelever fra 5.klasse ved Hessa barneskole deltok på arrangementet og hadde laget 2D-figurer som de stolt viste frem.

Hans Jørgen Sandnes er kjent for sine illustrasjoner i den populære Detektivbyrå nr. 2-serien. Tidligere i år debuterte han selv som forfatter, og Krypto 1: Ned i dypet ble lansert til svært gode anmeldelser. Boken er allerede solgt til Danmark og Nederland, og er trykket i et opplag på 15 000 eksemplarer. Nå er bok to ute i en bokhandel nær deg.

Sjømonsteret Krako er fremdeles i fangenskap hos akvariesjefen. Men da akvariet stenges på grunn av et orkanvarsel, ser Ophelia og Bernard sitt snitt til å bryte seg inn. De vil redde Krako og gjenforene henne med Lille-Krako, som fremdeles svømmer i det fri.

Men selv om de får hjelp av Synne og Filip, går ikke alt etter planen. For mektige mennesker er villige til å gå langt for å holde Krako fanget.

Det er planlagt totalt ti bøker i tegneserien, og det er ventet en ny bok hvert halvår. Serien er perfekt for unge lesere som ønsker å knekke lesekoden, samtidig som den byr på mystikk fra en forunderlig verden under havets overflate.

Orkanen 2
Hans Jørgen Sandnes

Hans Jørgen Sandnes

Hans Jørgen Sandnes (født 19. juni 1979) er illustratør, animatør og tegneserieskaper.

Sammen med Jørn Lier Horst har han laget bøkene om Detektivbyrå nr. 2, som er Norges bestselgende barnebokunivers med et opplag på over 1,7 millioner. 

Hans Jørgen har illustrert klassikere som Alf Prøysens Sirkus Mikkelikski og Anne-Cath. Vestlys Mormor og de åtte ungene og Knerten. I 2020 lagde han den kritikerroste biografien Anne-Cath. Vestly sammen med forfatter og barnebokforsker Agnes-Margrethe Bjorvand. Han har også illustrert bildebøkene Det aller beste og Navnebringeren, skrevet av Maja Lunde.

Våren 2020 debuterte Hans Jørgen Sandnes som forfatter og tegneserieskaper med Ned i dypet, den første boken i serien Krypto

Som filmskaper har han regissert og animert de ti klassiske tegnefilmene til Alf Prøysens barneunivers, produsert for NRK Super av Sandnes Media AS der Hans Jørgen er kreativ leder. 

Hans Jørgens illustrasjoner er publisert i over 20 land.