Kampen om en bærekraftig verden

«Det er ikke så lett å forstå seg på verden for tiden. Aldri før har vi hatt mer kunnskap om hvordan det står til med klimaet og miljøet på jorda.» Slik starter introduksjonsartikkelen til Astrid Sinnes i kapittelet «Kampen om en bærekraftig verden» i læreverket Pilot.

Pilot utforsker: Hvordan leve bærekraftig?

Elevene Truls, Kristin og Hanne har laget flere korte videoer hvor de utforsket ulike temaer innen bærekraft i et forsøk på å forstå verden litt bedre og prøve å få svar på hvordan vi kan leve mer bærekraftig, og hva skolen kan gjøre for å bidra.

Pilot Skolestudio Webinar

Pilot

Samfunnskunnskap YF/SF

Pilot er et helt nytt læreverk i samfunnskunnskap. Læreverket gir eleven tett oppfølging i arbeidet med kunnskaper og ferdigheter i samfunnskunnskap. Her kan du lese om Pilot, bla i boka og få vite mer om hvordan du kan bruke Pilot i din undervisning.

Les mer

Bokomslag Mal Pilot

Pilot utforsker: Klesfabrikk i Kina

Klesindustrien får mye kritikk for dårlige arbeidsforhold, og for å være lite bærekraftig. Men er det mulig å drive en etisk og bærekraftig klesfabrikk? I denne episoden har vi tatt en prat med Sigmund Hegstad i Fair & Square.

Pilot utforsker: Redesign

Mange er opptatt av redesign og bærekraft. Vi har møtt Amalie Driveklepp, som blant annet har sydd ballkjole fra Ikea-poser.

Pilot utforsker: Matsvinn

Hvert år kaster vi 70 kg mat… Vi har møtt en kar som er spesielt opptatt av matsvinn, Jimmy Øien, kjøkkensjef og medeier i restauranten REST.

Pilot utforsker: Hva kan skolene bidra med?

Her kommer en oppfordring til skolene for hvordan dere kan bidra til å leve med bærekraftig.

Alle disse videoene, og flere, finner du og elevene dine i ressursbanken til Pilot, Bokstøtte, i Skolestudio. Blant annet har vi også pratet med Gaute Eiterjord i Natur og Ungdom, og Anja Bakken Riise i Fremtiden i Våre Hender.

---

Ønsker du tilgang til disse ressursene? Logg inn i Bokstøtte i Skolestudio med Feide.

---

I tillegg har vi laget flere ulike ressurser dere kan bruke i undervisningen når dere jobber med temaet bærekraft, både podkaster, i dybden-artikler, oppgaver, dialogduker og refleksjonsskjemaer, oppsummering av temaet og mer. Dere kan velge å bruke enkeltressurser eller du kan sette de sammen til læringsstier og dele de med elevene dine eller kollegaer som underviser i samme fag.

---

Lurer du på hva Bokstøtte og Skolestudio er? Da anbefaler vi deg å lese denne artikkelen.

---

I Pilot Bokstøtte vil du og elevene dine ikke bare finne en rekke ressurser til temaet bærekraft, men også alle de andre kapitlene i læreverket Pilot. Er du lite kjent med læreverket Pilot og vil lese mer om det? Det gjør du her.