Prisvinnende bokgaver til konfirmanten

Prisvinnende bokgaver til konfirmanten

Mai er høysesong for konfirmasjoner, men hva skal man gi den nyslåtte konfirmanten? Her er fire boktips som gjør gavekjøpet enklere. 

Hjertestopper

Alice Oseman

Den vakre tegnserieromanen Hjertestopper. Gutt møter gutt av Alice Oseman er noe de fleste konfirmanter vil nikke gjenkjennende til. Netflix har laget en svært populær TV-serie basert på bøkene. På én uke ble serien strømmet i nesten 24 millioner timer, og anmelderne er begeistrede. Tegneserien er på bestselgerlista, og nå må tredjeopplaget hastetrykkes for å møte lesernes behov.

-Det er sjelden vi ser ungdomsbøker på bestselgerlistene, og det er herlig at det er en tegneserieroman om et så viktig tema, sier Emilie Jarto, kategorisjef for barne- og ungdomslitteratur i ARK.

Les mer her.

 

9788205562233 300Dpi

Rebell

Penelope Bagieu

Til den unge feministen

En annen kritikerfavoritt er tegneserien Rebell: Skamløse kvinner som endret verden som er utgitt i to bind. Tegneserien av franske Pénélope Bagieu fikk blant annet terningkast 6 i Nettavisen, og har vunnet en rekke internasjonale priser. Rebell forteller historiene om kjente og ukjente kvinner som endret verden gjennom historien. De levde til ulike tider i ulike deler av verden, men det er én ting som knytter kvinnene i denne antologien sammen: deres ukuelige ånd.

 

Kristin Holt, prosjektleder i Gyldendal Norsk Forlag, anbefaler Rebell på det varmeste.

-Jeg har gitt denne til datteren min, og den har gjort henne bevisst på hvilke krevende situasjoner kvinner har stått i gjennom tidende. Både hun og jeg lærte mye nytt her. For en inspirerende tegneserie!

Les mer her.

 

9788205547728 300Dpi

De afghanske sønnene

Elin Persson

Til den samfunnsbevisste

Krig og flukt er dessverre aktuelle temaer, og Elin Perssons roman De afghanske sønnene kan gi konfirmanten et nytt perspektiv på verdens flyktningkrise. Boka vant den prestisjetunge Nordisk råds litteraturpris for barn og ungdom, og handler om Rebecka som er ny i jobben på asylinstitusjonen for enslige mindreårige flyktninger. Hun vet ingenting om integrering, men får ansvaret for tre unge afghanske gutter. Dette er en virkelighetsnær skildring av det nordiske integreringssystemet, og hvor kaldt og vanskelig et møte med dette byråkratiet er for de barna som kommer hit helt alene.

-Elin Perssons prisvinnende roman om unge flyktninger er øm, brennaktuell og en av vårens soleklare «must read», skrev kritiker Maya Troberg Djuve i Dagbladet.

 

Les mer her.

 

9788205561236 300Dpi (1)

Hvis dette var en film

Teuta Dibrani

Tar tenåringen på alvor

Teuta Dibrani debuterte nettopp med romanen Hvis dette var en film. Boka handler om Arta og Elise som har startet en Insta-filmklubb. De får flere og flere følgere, og tilbud om å dekke en festival. Men så skal foreldrene til Elise skilles, og Arta får seg ikke til å fortelle om sine egne problemer på hjemmebane.

 

-Dibrani er en mester i å skildre ungdomslivet, og skriver drivende om vennskap, hemmeligheter og sykdom, sier informasjonsansvarlig i Gyldendal, Julie Kalager.

 

Les mer her.

9788205505681 300Dpi

Se alle våre gavetips