Slik blir barna superlesere

Sommerferien er her, og lange, late dager ligger foran oss. Hvordan kan du som forelder få barna til å opprettholde lesingen gjennom ferien - og bli en superleser? Her er tips til bøker som kan fenge interessen og skape leseglede!

Tips til deg som er forelder

Vær en «leser». Snakk positivt om lesing, vis at du synes det er spennende å lese selv, og det vil smitte over på barna. 

Dra på biblioteket. Det er gratis, lavterskel og hyggelig. Gleden av å få velge nøyaktig den boken de selv vil lese, skal ikke undervurderes. 

Les høyt. Gjør det til en tradisjon å lese for barnet før leggetid. Snakk sammen om det som skjer i boka. 

Ha det gøy! Det faglige tar skolen seg av.

Kari Kolbjørnsen Bjerke, forfatter på læreverket Salto, norsk for barnetrinnet

Les mer og få flere tips

Sommerlesning 2

Sommer med Jo

Kristine Rui Slettebakken

Hjertevarmende sommerbok!

Denne sommeren skal Frida bli med Jo på hytta, og hun gleder seg til saltvann, sol, is og GØY! Ordene fengsel eller fange skal ikke engang nevnes, og hun skal i hvert fall ikke spørre om hvorfor faren til Jo måtte sitte inne.

Men alt blir ikke like problemfritt som Frida har sett for seg. For da hun oppdager noe som absolutt ikke er ment for henne, vet ikke Frida om hun skal late som ingenting eller bryte idyllen. Kan hun holde noe hemmelig for Jo?

Frittstående oppfølger til Jo har skjedd

Her kan du høre forfatteren lese om boka!

 

LES MER

9788205549852 300Dpi (1)

Havgapet

Hans Jørgen Sandnes

Bok tre i den spennende Krypto-serien!

Akvariesjefen skal snart på en reise til USA, og endelig ser det ut som Saltvik går noen rolige dager i møte. Men så dukker en mystisk dame opp og stjeler noe som tilhører Ophelia. Hvorfor?

Nok en gang må Ophelia og Bernard legge ut på en reise som er farlig, både for dem selv og for monstrene de vil beskytte.

Havgapet er den tredje boka i serien Krypto. Tegneserien er skrevet og tegnet av Hans Jørgen Sandnes, som blant annet står bak illustrasjonene til de populære Detektivbyrå nr. 2-bøkene.

Se en liten smakebit på boka her!

LES MER

9788205544284 300Dpi

Verdens verste biltur

Marius Molaug og Kristoffer Kjølberg

Trykk inn gassen, fest sikkerhetsbeltene, og gjør deg klar for verdens verste biltuuuuuuur! 

Visste du at Kent hadde en søkkrik oldefar i Hammerfest? Nei, det visste ikke Kent heller. Da hadde han nok vært mer på besøk i nord. Men i sommerferien fyller oldefar 100 år, og på bursdagen sin skal han dele ut arven til et heldig familiemedlem. Ja takk, tenker Kent! Det tenker resten av Kent-slekta også. 

Sammen med faren til Kent legger våre venner ut på det som kan virke som tidenes lengste biltur gjennom Norge. Det blir sinnssyke slektstreff, vemmelige veikromiddager, spying i bakseter og overnattinger på verdens verste campingplasser. 

Tiende bok i Verdens verste-serien!

Hør forfatteren snakke om og lese fra boka

LES MER

9788205546172 300Dpi

Amari og nattbrødrene

BB Alston

Fantastisk barnebok for alle som elsker Ingenlund, Harry Potter og Percy Jackson.

"Et fortryllende fantasyeventyr proppfull av hjerte og sjel. Amari er magisk!" - Angie Thomas, forfatter av The Hate U Give

Amari kommer fra feil side av byen, men går på skole på riktig side. Hun føler seg verken hjemme eller velkommen. Spesielt etter at storebroren, prakteleven alle så opp til, forsvant har det vært spesielt tøft. Men når hun finner en tikkende koffert i skapet hans hjemme, endres alt. Hun blir plutselig invitert til en hemmelig sommerskole hos Byrået for overnaturlige saker. Hun er sikker på at Byrået sitter på hemmeligheten til brorens forsvinning. Hun må bare takle trollmenn, alver, aliens og en bestevenninne som er vardrage. Men når alt kommer til alt er hun like lite velkommen på sommerskolen som hennes vanlige skole, og rollen som outsider er i hvert fall ikke ny.

Oversetter: Torleif Sjøgren-Erichsen

LES MER

9788205544314 300Dpi

Snitch

Arne Svingen

Plutselig står de rundt Thomas på alle kanter og forlanger jakke, mobil og det aller mest dyrebare han eier. Thomas skjønner at han aldri kan snitche på de som ranet ham. I stedet gjør han noe mye, mye farligere.

En historie om risikable avgjørelser og uventet vennskap.

9788205544291 300Dpi

Relaterte artikler

Lesetips til ferien?

Lesetips til ferien?

Sommeren er den perfekte tiden for gode bøker. Her er fire kritikerfavoritter som garanterer en oppslukende...