Elli og Enter og den store planteplanen Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2023
112 sider
1. utgave
ISBN/EAN: 9788205580503

Elli og Enter og den store planteplanen

Bli med Elli og robotvennen hennes Enter på eventyr i betongbyen!
Pris 279,00

Elli finner en skadet fugl på taket. Det er ingen trær den kan bo i, for her i byen er alt bare grått. Hvordan skal hun hjelpe fuglen? Ingen voksne vil høre på henne, så hvordan skal Elli fikse fugleproblemet? Av skrap og søppel hun finner i byen, bygger hun en som kan hjelpe henne: roboten Enter. Han har en haug med sprø og smarte funksjoner, og sammen legger de en plan for å hente naturen tilbake til byen.

Dette er den første boka i en helt ny serie for 6–9-åringene. I serien blir vi med Elli og robotvennen hennes, Enter, på eventyr i en storby hvor naturen er borte, temperaturen er for høy for å dyrke mat, og havet er fullt av plast. Men Elli og Enter vet råd! Spennende og engasjerende historier om to venner som ikke er redde for å ta selv de største utfordringer i egne hender.

Inngår i serien: Elli og Enter

«Viser barnets kløkt og ukuelige optimisme […] Boka gir en slags positiv Blekkulf-følelse, og innerst inne har den samme budskap som sangen fra Blekkulf-serien: Miljødetektiver må passe på / for fremtiden begynner nå.»

Karen Frøsland Nystøyl, Periskop

«Denne første boka i serien om Elli og Enter er noe så sjelden som ei dystopisk fortelling for yngre lesere. Den er også Bendik Skotlands debut som barnebokillustratør og Vaar Bothners debut som barnebokforfatter. Boka er gjennomillustrert med både mørke bilder, som understreker den dystopiske stemningen, og fargerike og sprelske tegninger av tilværelsen inne i leiligheten til Elli og faren. Skotlands bilder kjennetegnes av at de på en dynamisk måte gir inntrykk av bevegelse. De har også et tydelig barneperspektiv, og de løfter denne boka til ei sprudlende og engasjerende fortelling om hvordan ett menneske – et barn – kan gjøre en forskjell for naturen og miljøet.»

Nominert til Kulturdepartementets illustrasjonspris for barne- og ungdomsbøker

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris