Min bror er konge Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2018
144 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205515864

Min bror er konge

Nydelig oppvekstroman om å være født i feil kropp.
Pris 299,00
Utsolgt

Jeg så meg rundt. Taket var hvitt og nesten like høyt som himmelen og ble holdt oppe av enorme røde stålbjelker. Jeg leste på et skilt med svarte bokstaver på hvit bunn: MALMØ. Inne i meg pirret en slags boblende forventning. For her visste ingen noe om meg. Her kunne jeg være den jeg faktisk var.

Måns bor egentlig i Stockholm, som er ganske trist og strevsomt. Men i sommer skal han bo i en helt annen by. Han har blitt med mamma til Malmø, der hun skal jobbe. En av de første dagene møter han Mikkel, en gutt som ser livsfarlig ut. Øynene er smale, sinte sprekker og han armene er dekt av tatoveringer. Mikkel utfordrer Måns på skateboard, og Måns overrasker Mikkel med sine skills. Etter det begynner de å henge og Måns har aldri hatt det så gøy før. Sommeren i Malmø ser ut til å bli den aller beste i Måns elleve år lange liv. Men hva skjer når hans nye venn finner ut at han ikke har vært helt ærlig?

Jenny Jägerfeld er psykolog og debuterte som forfatter i 2006. For sin andre bok ble hun ble tildelt både Augustpriset og Stora Läsarpriset for. I 2017 vant hun den prestisjefulle ASTRID LINDGREN-PRISEN. I juryens begrunnelse skrev de blant annet: "Jenny Jägerfeld skriver følsomt og innsiktfullt om store og samtidige livsspørsmål. I en vakker, lettlest prosa lar hun både smarthet, drama og drastisk humor ta plass i teksten og skaper på det viset store leseropplevelser for unge lesere."