Brune (E-bok) Høyoppløst bilde
Illustratør:
Øyvind Torseter
Utgivelsesår: 2014
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205472433

Brune (E-bok)

Vinner av Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris
Pris 199,00

Om dagen er Rune Rune, men om natten er Rune Brune - superhelten som ikke er redd for noen ting. Med pensel og brunmaling lister Brune seg ut. Og det er vel ikke Rune sin feil at Brune maler syklene til de store guttene i superhelt-timene?

Brune er en bok om vennskap, mot og om å ta igjen. Det er også en bok om å savne bestefaren sin, og om hvordan alt kan gå galt når superheltkreftene ikke lenger strekker til.

Vinner av Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2014

Nominert til Brageprisen 2013

For Brune ble Håkon Øvreås tildelt Kulturdepartementets Litteraturpris og fikk også Norske Barne- og Ungdomsbokforfatteres debutantpris – Trollkrittet.

Anmelderne sier:

«Den har både spenning, gode dialoger og også islett av det magiske. Runes samtaler med den døde bestefaren er fine, og alle skikkelsene har bøttevis av sjarm. (...) Tegningene er mettet med karakter og humor, og er like talende som de er enkle. De er litt retro, litt nostalgiske. Skikkelsene blir uttrykksfulle i hans [Øyvind Torseters] strek. Runes spenn av følelser uttrykkes hengivent og krystallklart (...). «Brune» anbefales derfor alle. Boka er en høyst sjarmerende fortelling om oppvekst, superhelter og kampen for tilværelsen.»
Maya Troberg Djuve, Dagbladet

«I denne sjarmbomben av en bok møter vi tre små superhelter med hvert sitt malerspann. (...) Øyvind Torseters fine tegninger viser oss hvordan det er å være liten og fremmed i en stor verden. De får også frem varmen i vennskapet mellom barna. (...) Denne anbefaler vi gjerne!»
Morten Olsen Haugen, Aftenposten

«En overraskende superhelt-bok som inneholder mange gode lesestunder. Dette bør bli en favoritt.»
Helga Lilleland, Varden

Salg til utlandet:
Denmark, Carlsen
France, Joie de Lire
Færøyene, Bokadeild
Germany, Carl Hanser
Island, Forlagid
Kina, New Buds Publishing
Korea, Wisdom House
Netherlands, Querido
Sweden, Raben & Sjögren
Switzerland, La Joie de Lire
USA, Enchanted Lion Books

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
279,00