Gregor og blodets forbannelse (E-bok) Høyoppløst bilde
E-bok
Utgivelsesår: 2014
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205464629

Gregor og blodets forbannelse (E-bok)

Gregors spennende opplevelser fortsetter i den tredje boka i Underlands-krøniken av den bestselgende forfatteren Suzanne Collins.
Pris 99,00

Etter å ha oppfylt to profetier må Gregor nå konsentrere seg om Blodprofetien, som krever at Gregor og Boots drar tilbake til Underlandet for å hjelpe til med å avverge en pest. Men denne gangen nekter moren å la ham dra ... hvis hun ikke får bli med.

Da de ankommer den underjordiske byen, sprer pesten seg -- og rammer en av Gregors nærmeste. Først da skjønner Gregor hvilken trussel sykdommen utgjør mot alle varmblodige vesener. Men hvordan skal han klare å overvinne den?

Den tredje boka i Underlandkrøniken fortsetter der Gregor og Baneprofetien sluttet. Hjemme på Manhattan er 11-åringen Gregor travelt opptatt med å tyde Blodprofetien, som krever at han og lillesøster Boots drar tilbake til Underlandet for å finne en kur for pesten som truer alle varmblodige innbyggere. Moren nekter ham å dra, men blir til slutt selv med, bare for å bli smittet av pesten. Da skjønner Gregor sin viktige rolle i profetien og setter alle krefter inn på å avverge trusselen. Morens nærvær i Underlandet øker dramatikken i denne begivenhetsrike serien, der spenningen stiger for hver bok. -- Booklist

 

I denne tredje boka fortsetter Gregors spennende opplevelser i den merkelige underjordiske verdenen under New York City, der mennesker aldri ser solen, og der dyr og insekter er i kjempestørrelse. Denne gangen må 11-åringen redde ofrene for en pest, deriblant hans egen mor og flaggermusen Ares, som han er knyttet til. Jakten på en plante som kan kurere pesten, fører Gregor og vennene hans til nye og ukjente deler av Underlandet, med en vennligsinnet øgle som guide i en jungel med kjøttetende planter. Med seg har han igjen lillesøster Boots, rotta Røskeren og kakerlakken Smett, og igjen ligger løsningen i en profeti som først blir tydet mot slutten av boka. Collins holder spenningen oppe, og gjennom den nyanserte persontegningen blir vi stadig bedre kjent med mennesker og dyr på godt og ondt. En unik kombinasjon av sjarm og dramatikk gjør at gamle og nye lesere bare må lese videre for å se hvordan det går. -- School Library Journal