Nøkken PAX VI (E-bok) Høyoppløst bilde
E-bok
Utgivelsesår: 2016
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205475755
Oversetter: Jørn Roeim

Nøkken PAX VI (E-bok)

ISNENDE SPENNING I «PAX» DEL 6 – NØKKEN!
Pris 119,00

Noe går veldig galt når ungdomstrinnet på skolen i Mariefred har temadag ute på den islagte Mälaren. Iris påstår at det er Nøkken som står bak, og selv om Viggo og Alrik synes Iris er kjempeirriterende, innser de at hun har rett. Nøkken er et vannvesen som drukner ofrene sine for moro skyld. Samtidig har det kommet en ny slottsfogd på Gripsholms slott, men det er noe skummelt med ham. Og hva har skjedd med Hei-Henry, som ikke er seg selv lenger? Alrik og Viggo må trosse sin største frykt for å håndtere situasjon, men er det nok? Dessuten dukker moren deres opp i Mariefred – snakk om overraskelse!

 

Like avhengighetsskapende som Harry Potter, like intenst spennende som Dødslekene. Med allerede oppnådd kultstatus befester PAX-serien sin plass på den litterære himmelen og fortsetter sin seiersgang verden over.

 

Nidstangen, Grimen, Utburden, Trollharen, Gasten og Nøkken er de første delene i serien, som totalt skal bli på ti bøker.

Åsa Larsson, Ingela Korsell og Henrik Johnson

Pax

Nøkken

 

 

Nøkken er bok 6 i Pax serien. Jeg har lest de 5 første bøkene og jeg synes at de er veldig bra. Jeg gledet meg veldig til at Nøkken skulle komme. Pappa hadde kjøpt Nøkken, og lagt den på bordet. Da jeg kom hjem fra en kamerat la jeg meg i sofaen og begynte å lese selv om det bare var 5 minutter til middag. Og etter middag leste jeg nesten til jeg skulle legge meg. Det var så spennende at jeg nesten ikke klarte å slutte å lese.

Det kan være vanskelig å finne gode bøker til ungdom på min alder. Det er kanskje derfor ikke alle er glade i å lese. Derfor er det flott når forlag oversetter bøker som er populære og kan skape leseglede for mange ungdommer. Pax serien er en av de bøkene som jeg tror kan gjøre ungdom glade i å lese.

Pax foregår delvis i fantasiverdenen og delvis i virkeligheten. Hovedpersonene er 13 år gamle Alrik og 10 år gamle Viggo. De bor i et fosterhjem hos Laylah og Anders i Mariefred. Alrik går i 7. klasse. Han er en rolig og klok gutt, men kan bli veldig sint. Viggo går i 5. klasse. Han er en urolig gutt, som ofte kommer i trøbbel. Han har en tendens til å stjele ting. Begge er like gode med begge hender.

I Mariefred er det et hemmelig bibliotek som det gamle søskenparet Estrid og Magnar vokter. De var også fosterbarn. Bøkene i biblioteket inneholder magi. I byen finnes det også en svartheks som vil overta biblioteket, for å oppnå makt og rikdom. Estrid fikk tegn om at de skulle få hjelp til å vokte biblioteket. Alrik og Viggo passer til disse tegnene. Estrid og Magnar overtaler guttene til å hjelpe dem. Bøkene handler om problemene de møter når de vokter biblioteket.

I Nøkken prøver svartheksa å bli kvitt noen personer, jeg vil ikke røpe hvem, for å overta biblioteket. Svartheksa får nøkken til å gjøre det for henne, fordi det er så mange som går på skøyter på isen. Nøkken er et vannvesen som drukner ofrene sine for moro skyld. Nøkken kan styre sjøgress, for å kunne drukne folk.

Handlingen på isen synes jeg er veldig spennende. Jeg liker at boka forgår mye i virkeligheten og en del i fantasiverdenen, slik det er i Nøkken. Blir det for mye fantasi virker boka usannsynlig.

Jeg synes at boka er godt skrevet, men språket er litt røft.

Jeg likte boka veldig godt, fordi boka var veldig spennende og fengende. Alrik og Viggo er personer som ligner på folk på 6. trinn (trinnet mitt), så det er lett å leve seg inn i historien. Det er gøy å lese om all trøblet de havner i, og spennende å lese om hvordan de kommer seg ut av problemene. Historien i boka er god. Jeg vil helt klart anbefale boka for aldersgruppa 10 til 15 år.

 

Håkon Unsgaard Aakerøe (12 år)

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
229,00