Slagside (E-bok) Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2016
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205495487

Slagside (E-bok)

Nominert til Brageprisen og Sørlandets litteraturpris 2016
Pris 199,00

Jeg er en som aldri finner ordene, jeg er en som stivner, jeg er en som kjenner raseriet presse på under overflaten, men jeg gjør aldri noe, jeg bare stivner eller går, jeg bare stikker av, jeg er så sint, jeg er så feig – så feig at jeg egentlig fortjener å lide for det.

 
Vilde drar til Bristol for å ta et friår etter videregående. Hun forlater det hun har i Norge – inkludert kjæresten Markus. I Bristol beveger hun seg inn i miljøet rundt den brutale kampsporten Krav Maga, og treffer den underlige og manipulerende Fiona. Dette blir et bekjentskap som skal vise seg å være skjebnesvangert, og som fører Vilde inn i et hjørne hun ikke kommer seg ut av.

En svært skarp og velskrevet roman om å forsøke å leve med seg selv og alle sine skjevheter.

 

Anmelderne sier:
 

«Ingen i dette landet skriver bedre for unge lesere enn Heidi Sævareid gjør akkurat nå. Får hun ikke et stort, hengivent og internasjonalt publikum snart, er det nok vi som ikke fortjener henne
Marius Emanuelsen, Bokvennen Litterær Avis
 

«Språklig er Heidi Sævareid poengtert og smidig. Slagside er hennes beste roman til
Anne Cathrine Straume, NRK
 

«Roman som slår. […] Den er spennende som en krimroman og språklig knallsterk.»
Marie Kleve, Dagbladet

  

«Sævareid observerer menneskelige samspill med skarpt blikk. Da lyser raseriet og fortvilelsen, angsten og manien fra den mørke teksten. Da er det full fyr.»
Torborg Igland, Fædrelandsvennen
 

«Der er flere grunde til, at anbefale romanen Slagside: Det er en elementært spændende historie, den handler om skam og aggression på en måde, jeg ikke før har læst, den undgår kønsstereotypier, og rent sprogligt er den så smukt skrevet. (...) Langsomt tipper bogen og med den læseren, synker dybere og dybere ned i et svært eksistentielt hav, sådan at selve læseoplevelsen faktisk føles som at få slagside. Det tager tid at komme sig efter.»
Mai Misfeldt, Barnebokkritikk.no