Vekst i det vanskelige Høyoppløst bilde
Redaktører: Hanne Johnsen
Papirbok
Utgivelsesår: 2013
512 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205423190

Vekst i det vanskelige

Utsatte barns liv og fortellinger

En gripende dokumentar om barneskjebner.
Pris 789,00

Hanne Johnsen har fotografert og intervjuet utsatte barn og unge, og noen av disse har hun fulgt i fire år. Barna deler sine erfaringer og hardt ervervede kunnskaper om frykt, vold, rus og omsorgssvikt, men også sin opplevelse av utvikling, mestring og håp.

"Denne boka handler om hvordan vi skal sikre gode oppvekstvilkår og ikke minst fange opp dem som faller utenfor det sikkerhetsnettet samfunnet har vevet i håp om å sikre dem velferd og trygghet. Hanne Johnsens bok gir innblikk i barneskjebner som berører leserne. Barna forteller henne tillitsfullt om sine liv – både i fortid og i nåtid. Men viktigst av alt: De formidler den framtiden de drømmer om".

— Fra forord av Thorvald Stoltenberg

 

Ved bruk av foto og intervjuer har Johnsen laget en gripende dokumentar, som ligger til grunn for fagkapitlene. Disse er skrevet av psykologer, psykiatere, sosionomer og andre som har jobbet med og forsket på utsatte barn.

Fagkapitlene er skrevet av: Pål Christian Bergstrøm, Jelena Botsjarova, Are Evang, Anna Margrete Flåm, Jelena Grigorenko, Igor Grigovitsj, Ulrika Håkansson, Kari Killén, Øyvind Kvello, Natalija Rybatsjek, Kirsten Sandberg og Haldor Øvreeide.

Med boken følger noen av intervjuene som «kortfilmer», det vil si at man kan høre dem med (skriftlig) oversettelse. De vil finnes på nettstedet www.gyldendal.no/vekst-i-det-vanskelige For å se filmene må man kjøpe boken, som inneholder en engangskode, for deretter å registrere seg på nettstedet. Trykk på lenken over og få en smakebit!

Omtaler:

Les omtale på www.foto.no