Et bedre liv Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2016
210 sider
1. utgave
Norsk, bokmål og nynorsk
ISBN/EAN: 9788205480322

Et bedre liv

Historier, erfaringer og forskning om recovery ved rusmiddelmisbruk og psykiske helseproblemer.
Pris 499,00

Blant alle historiene om strevsomme liv finnes det også historier om håp og om liv som har tatt en positiv vending. Denne boka presenterer slike bedringshistorier.

I Et bedre liv er det personer som selv har opplevd «å komme seg bort» fra rusproblemer og psykiske helseproblemer som forteller sine historier. Vi får en beskrivelse av livet slik det ble levd, livet slik det er nå, og hva den enkelte selv forklarer som viktige forhold som støttet bedringsprosessen. Mange understreker at blant annet arbeid, aktiviteter, bolig og gode relasjoner er viktig.

Forfatterne ønsker å vise at det er mulig, og at det er ulike veier til et bedre liv. Fagfolk kommenterer og reflekterer rundt historiene underveis, og de viser til hva forskning sier om forhold som kan understøtte bedringsprosesser.

Boka formidler erfaringsbasert kunnskap og er et viktig bidrag til kunnskapsbasert praksis og mer recovery-orienterte tjenester. Den gir håp om at bedring er både realistisk og mulig, og dette er det viktig å formidle til brukere, pårørende, studenter, fagfolk, arbeidslivet, politikere og folk flest. 

"Dette er en bok som gjør inntrykk!" Forebygging.no

"Et bedre liv bør være pensum på alle landets helsefagutdanninger." Napha.no

"Gode historier om tilfriskning." Tidsskrift for den Norske legeforening

 

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
399,00