Fremtidens fortid Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2016
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205494459

Fremtidens fortid

Fortellinger om jus og informasjonsteknologi

Boken tar for seg hvordan kunstig intelligens og robotisering av juridiske oppgaver påvirker oss i dag og trolig i fremtiden.
Pris 409,00

Leveringstid 2-3 uker (Print-on-Demand).

Manuset til denne boken ble funnet på Jon Bings PC etter hans død. Den oppsummerer mange av Jons interesser fra jus og teknologi, fortid og framtid.

Boken beskriver hvordan historien har påvirket oss og teknologien vi omgir oss med og hva som er forløperen til dagens diskusjoner om kunstig intelligens og robotisering av juridiske oppgaver. Jon drar linjene helt fra de sumeriske lovskriftene i kileskrift 2000 år f. Kr. via utvikling av opphavsrett og personvern i det 20. århundre mot science fiction og betydningen av kunnskap i internettalderen. Gjennom fortellinger og Jons personlige anekdoter gir boken et rikere perspektiv på mye av det vi anser for gitt, men hvis historie de færreste har et bevisst forhold til.

«Jon Bing var veldig tidlig ute med ting som folk ikke snakket om, som for eksempel IT. Han snakket mye om hvor viktig IT kom til å bli i samfunnet, og hvordan det kom til å påvirke alle, ikke bare næringslivet. Han var blant annet en av de første som snakket om E-bøker. Men han var et utrolig mangfoldig menneske»

Eirik Newth

:
Forord(pdf, 80,38 kB) 
Innholdsfortegnelse(pdf, 91,06 kB) 

Omtale i Dagbladet 13. april 2016

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
329,00