Robins guide-bøkene

En samling jussbøker med praktisk og eksamensrettet tilnærming finner du her.

Historien bak bøkene

Fortellingen om Kaija og Robin startet på en strand i Brasil, da den stressa datagutten Robin ba sin «nerdevenn» Kaija om hjelp til å forstå obligasjonsretten. Robins privattimer ble siden til bøkene Robins guide til obligasjonsretten og Robins guide til kjøpsretten. I 2019 kom et nytt tilskudd til serien om rettskildelæren. I denne boken bidro også to gode advokatvenner, som lenge hadde snakket om behovet for en studentvennlig bok i dette faget.

Privattimene til Kaija og Robin er kanskje historie, men vi tror det finnes mange Robiner der ute: smarte studenter som av og til kan føle at jussen er litt heftig. Disse bøkene er ikke løsningen på alt, men de kan være akkurat det du trenger for å komme deg over kneika.

20210713 142152000 Ios

Bøkene i serien

Forfatterne

Kaija Bjelland

Kaija Bjelland

Kaija Bjelland fullførte jusstudiet i 2016 og er advokat hos Regjeringsadvokaten.

Hun underviser i forvaltningsrett ved Universitetet i Oslo. Hun har tidligere utgitt bøkene Robins guide til obligasjonsretten (2014) og Robins guide til kjøpsretten (2017). Sammen med Kirsten Kolstad Kvalø har hun utgitt Robins guide til rettskildelæren (2019).

Kirsten Kolstad Kvalø

Kirsten Kolstad Kvalø

Kirsten Kolstad Kvalø fullførte jusstudiet i 2014 og er seniorrådgiver ved Norges nasjonale institusjon for menneskerettigheter.

Hun har tidligere arbeidet i Justisdepartementets lovavdeling. Hun er veileder og sensor ved Universitetet i Oslo og har tidligere utgitt boka Barnerett i et nøtteskall (2016).

Henrik Vaaler

Henrik Vaaler

Henrik Vaaler fullførte jusstudiet i 2016 og er advokat hos Regjeringsadvokaten.

Han underviser i forvaltningsrett ved Universitetet i Oslo. Sammen med Kirsten Kolstad Kvalø har han utgitt Robins guide til rettskildelæren (2019).