Rettspsykiatriske beretninger Høyoppløst bilde
Redaktører:
Pål Grøndahl, Ulf Stridbeck
Utgivelsesår: 2015
416 sider
1. utgave
Norsk, bokmål og nynorsk
ISBN/EAN: 9788205484597

Rettspsykiatriske beretninger

Om sakkyndighet og menneskeskjebner

Rett eller galt – eller galskap?
Pris 609,00

Rettspsykiatrien har siden fagfeltets begynnelse på 1800-tallet vært gjenstand for debatt, kritikk og kontroverser. Debattene har gjerne oppstått i tilknytning til høyprofilerte og vanskelige saker som f.eks. 22. juli-saken i 2012. Denne boken går i dybden av rettspsykiatrien. Det beskrives hvordan fagfeltet ble til, hvordan rettspsykiatrien er bygget opp, hvilke regler som gjelder, og hvilke kliniske tilstander som er sentrale. Boken gir fengende fortellinger om rettspsykiatriske historier som kan være av interesse for leg og lærd. Samlet har boken 20 bidragsytere som belyser ulike temaområder. Slik sett er ikke boken en tradisjonell lærebok, men snarere en kasuistisk men samtidig forskningsbasert bok der rettspsykiatriens egentlige vesen stilles under lupen.

 Vi håper at boken vil gi innsikt i de dilemmaene som både observander, sakkyndige og de juridiske aktørene står overfor når tilregnelighet og risiko skal utredes og bedømmes. Svarene er ikke alltid så enkle som man kan få inntrykk av, når mediene og det øvrige «kommentariatet» roper høyt og tabloid om hva som er rett eller galt – eller galskap.

"Lesverdig, nyttig og ansporer til videre debatt om tilregnelighet"

"Solid og innsiktsfullt om norsk rettspsykiatri" Anmeldelse i Sykepleien

"For de som er interessert i kriminologi og samfunnspsykologi, eller kanskje har tenkt på en fremtid innen rettspsykiatrien, er denne boken et must!" - Tiril Prestholm, Katarsis. Les hele anmeldelsen her.

"En kikk inn i menneskesinnet" - anmeldelse fra Bokstaver.no

 
Produktet finnes også i følgende varianter
Pris