Naturressursenes økonomi Høyoppløst bilde
Papirbok
Utgivelsesår: 2014
512 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205468337

Naturressursenes økonomi

Ny og aktuell bok om bruk og forvaltning av Norges naturressurser i et samfunnsøkonomisk perspektiv.
Pris 569,00

Norge er et rikt land – mye takket være rike naturressurser og god forvaltning. I denne boken analyseres bruk og forvaltning av naturressurser i et samfunnsøkonomisk perspektiv. Siktemålet er å gi kunnskap om det ressursrike landet Norge og økonomien og institusjonene i de naturressursbaserte næringene, og – ikke minst – gi det nødvendige teoretiske grunnlaget for økonomisk analyse av utnyttingen og forvaltningen av naturressursene.

Målgruppen er universitets- og høyskolestudenter, beslutningstakere og analytikere.

Naturressursenes økonomi har 14 kapitler, og den starter med to oversiktskapitler over fagområdet ressursøkonomi og betydningen av naturressursrikdommen for norsk økonomi. Deretter behandles betinget fornybare naturressurser som fisk, skog og økosystemtjenester, og så de fornybare naturressursene vannkraft, oppdrettsfisk og jordbruk. Boken avsluttes med to kapitler om de ikke-fornybare ressursene olje og gass og mineraler.

Boken er redigert av Ola Flåten, professor ved UiT Norges arktiske universitet, og Anders Skonhoft, professor ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet.

Omtaler:

  • Se bokomtale på CREEs nettsider, hvor de lenker til anmeldelse i Samfunnsøkonomen nr. 1/2015: «Erfaringsmaterialet, dybde og bredde er imponerende. Flere av fremstillingene står ikke tilbake for tilsvarende tekster som brukes internasjonalt ...»
  • Høytidelig overrekkelse av den nye Gyldendal-boken Naturressursens økonomi til statsråd Elisabeth Aspaker da hun 8. oktober presenterte regjeringens budsjett. Les artikkelen

Se innholdsfortegnelse og les utdrag fra boken her:

 

Er du foreleser med boka på pensum? Last ned figurene fra boka her.