Ønsker du å holde deg oppdatert innenfor psykologi?

Psykologi - Bøker og kliniske verktøy

Vi har bøkene, testene og de kliniske verktøyene du trenger for å oppdatere deg innen psykologi. Aktuelle fagbøker om psykisk helse, psykoterapi, psykiske lidelser og relevante psykologiske tema finner du hos oss.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Om oss 

Vi formidler forskningsbasert og aktuell kunnskap om psykologi og psykisk helse til yrkesutøvere, studenter og deg som er ute etter personlig og faglig utvikling. Hos oss finner du bøker, tester, kliniske verktøy og kurs. Her kan du holde deg oppdatert på våre nyeste utgivelser og aktiviteter. Om du har en idé du vil dele med oss, ta gjerne kontakt, eller meld deg på vårt nyhetsbrev.

Aktuelt fra psykologiredaksjonen

Ønsker du å oppdatere deg på emosjonsfokusert terapi?

.. eller er emosjonsfokusert terapi en terapiform du ønsker å bli kjent med? Vi er så heldige å ha sterke, norske fagmiljøer innenfor både klinikk og forskning, og kan tilby bøkene du trenger om emosjonsfokusert terapi – på norsk. 

Emosjonsfokusert terapi vektlegger følelsenes betydning for hvordan vi har det, og hvordan vi tenker om oss selv og livet vårt. Følelsene er også tett knyttet til våre grunnleggende behov. Når vi er triste, har vi behov for trøst. Når vi er sinte, kan vi ha behov for stå opp for oss selv eller andre. Å miste kontakten med følelsene og de grunnleggende behovene våre, kan bidra til mye strev og smerte, og for noen kan det utvikle seg til psykisk lidelse. Den emosjonsfokuserte terapeuten vil være opptatt av å hjelpe pasienten til å få kontakt med følelsene sine, fordi de sier noe om hva som er viktig for oss. Derfra kan man begynne arbeidet mot å få det bedre med seg selv og andre.

Innenfor den emosjonsfokuserte retningen finnes det etablerte modeller for individualterapi og parterapi, og for foreldreveiledning.

Se gjerne på våre utgivelser innen emosjonsfokusert terapi:

Emosjoner

Fagnyheter om psykologi

Kurs og arrangementer

Populære bøker

Lytt til vår podcast om psykisk helse

Har du en prosjektidé?

Vi er alltid interessert i ideer til nye prosjekter, enten det er en bok eller en annen form for fagformidling. Vår målgruppe er hovedsakelig psykologer og andre ansatte innen psykisk helse, men vi gir også ut faglitteratur for studenter og enkelte titler rettet mot en bredere målgruppe.
Se gjerne våre tidligere utgivelser for å få et inntrykk av vår profil.

Før du kontakter oss bør du ha tenkt gjennom hva du ønsker å formidle, hvilken målgruppe du henvender deg mot (ansatte i psykisk helsevern, psykologstudenter, etc.), og hvorfor nettopp du er en egnet avsender. Skriv noen ord om prosjektet ditt og en tekstprøve og send det til psykiskhelse@gyldendal.no

Qudos

Spørsmål? Kontakt oss gjerne for mer informasjon.

Beate Molander

Markedsansvarlig
Psykisk helse, Qudos og SHB

Nye utgivelser innen psykologi