K.A. Applegate

Katherine A. Applegate har skrevet over 70 bøker for barn og ungdom. Hun ble født i 1956 i Michigan, USA, og bor nå i Minneapolis.

Applegates største problem som forfatter, er selvdisiplin. «Jeg elsker virkelig å skrive, men blir forferdelig lett distrahert: De to kattene mine slåss; jeg ser en regnbue, det er noe jeg må se på TV; det er salg på kjøpesenteret ... Jeg må virkelig bruke alle triks for å holde meg selv ved PC-en.» Når leserne spør hvordan hun finner på alt, svarer hun: «Det å finne på, er ikke det vanskeligste. Det er bare å se seg rundt og tenke 'hva om ...' Det vanskelige er å få satt ideene ut i livet. Men akkurat dét er også det beste ved å være forfatter.
For K.A. Applegate har det vært en spesiell glede å skrive ANIMORPHS, fordi hun i denne serien virkelig får dyrke to av sine favorittinteresser: dyr og grundige undersøkelser. «Jeg vokste opp med en hel dyrehage - hunder, katter, hamstere - for ikke å snakke om yngre søsken. Jeg bestemte meg tidlig for at jeg enten ville bli dyrlege eller forfatter. Jeg jobbet faktisk hos en dyrlege mens jeg gikk på videregående, og gjorde alt fra å gjøre rent i bur til å assistere dyrlegen under operasjoner. Etter hvert skjønte jeg at som forfatter behøvde jeg ikke å nøye meg med katter og hunder og en og annen rotte; jeg kunne velge fritt blant alle slags dyr i hele verden - og kanskje noen fra andre verdener enn vår også. Med ANIMORPHS lager jeg meg dyrevenner som for eksempel rødhalevåker, elefanter, gorillaer, maur og delfiner.»
I ANIMORPHS prøver Applegate å gi leserne en så nøyaktig opplevelse som mulig av hvordan det føles å bli en helt annen; å gå fra å være menneske til dyr. «Jeg ønsker ikke å beskrive dyr på en følelsesladet måte. Når Tobias blir en våk, vil jeg at leseren skal oppleve verden slik en våk opplever den - å sveve på de varme luftstrømmene for så å styrte ned mot bakken for å drepe. Når Marco blir maur, vil jeg vise hvordan maur fullstendig mangler individualitet, og hvordan verden for dem er uten lukter og følelser. Når Cassie blir delfin, vil jeg at leseren skal oppleve vannet som strømmer forbi henne, og hvordan det føles å hoppe fra det kalde havet opp i den varme luften.»

Utgivelser