Quentin Blake

1932 -

I Norge er Quentin Blake først og fremst kjent for sitt langvarige samarbeid med Roald Dahl, men forfatteren og illustratøren har medvirket i over 300 bøker, hvorav han selv har skrevet 35.

Quentin Blake er engelsk, og ble født 16. desember 1932 i Sidcup i Kent. Han begynte tidlig å tegne, og som skoleelev tegnet han for skoleavisen. Senere studerte han engelsk, tok lærerskole og var til slutt student ved Chelsea Art School. Som ganske ung fikk han antatt illustrasjoner i ukemagasinet Punch. Da han fikk sin første lønning utbetalt i form av en sjekk, visste han ikke hva han skulle gjøre med den – han hadde ikke en gang noen bankkonto! Den første barneboken han illustrerte var John Yeoman "A Drink of Water" som utkom i 1960. I 1968 kom den første boken Quentin Blake hadde skrevet selv, "Patrick". I 13 år samarbeidet han med Roald Dahl og han har illustrert de fleste av barnebøkene hans.

Quentin Blake har mottatt flere priser for sine verk, blant annet H.C. Andersen-prisen for illustrasjoner i 2002. Han er Vistiing Professor ved Royal College of Art og æresdoktor ved universitetet i Cambridge.

Utgivelser