David Vann

Nevnes i samme åndedrag som Cormac McCarthy, Ernest Hemingway og Annie Proulx

David Vann er født i Alaska og innehar for tiden et professorat ved University of San Francisco. Han har i en årrekke skrevet for ulike tidsskrifter som Esquire, The Atlantic Monthly, The Observer og National Geographic Adventure. Han har jobbet med tv-dokumentarer for BBC, NOVA og CNN siden 2009.

David Vann debuterte med novellesamlingen Legender om et selvmord (Gyldendal, 2011), og han er blitt sammenlignet med litterære stjerner som Cormac McCarthy, Ernest Hemingway og Annie Proulx. Novellesamlingen er utgitt verden over, den er hyllet av kritikerne og har vunnet flere priser, bla the Grace Paley Prize og Le Prix des Lecteurs de L`Express. Boken er delvis selvbiografisk. Da David Vann var tretten år gammel tok faren livet sitt. I samlingen forsøker Vann å forstå farens selvmord og konsekvensene det fikk for hans oppvekst og familie.

Familiens historie danner også bakteppet for David Vanns første roman, Caribou Island, som kom på norsk i 2012. Også denne ble hyllet av krikerne og befestet David Vanns posisjon som en av amerikansk samtidslitteraturs mest interessante nye stemmer.

Les intervju i Dagbladet med David Vann.

Goat Mountain er den tredje romanen hans.

David Vann bor i San Francisco sammen med sin kone.

David Vann Høyoppløst bilde

Foto: Diana Matar

Utgivelser