Stephen R. Donaldson

1947 -

Stilsikker og utfordrende fantasyforfatter.

Stephen R. Donaldson ble født i Cleveland, USA, den 13. mai 1947. Hans foreldre var misjonærer, og fra han var fire til seksten år, bodde han i India hvor faren arbeidet med spedalske. Denne spesielle barndommen har satt sine spor i forfatteren, noe som kommer klart til uttrykk i bøkene hans om Thomas Coventant Den Vantro. Da han var ung studerte han ved Kent State University og fikk der en Master-grad i engelsk.
Stephen Donaldsons bøker er blitt sammenlignet med Narnia-serien av C.S. Lewis, J.R.R. Tolkiens bøker fra Midgard og Frank Herberts Dune-trilogi. Han har til sammen utgitt over 16 bøker, inklusive tre kriminalromaner, samt tolv noveller.
Første krønike om Thomas Covenant Den Vantro
Sagaen om Thomas Covenant, hans fornektelse av det vidunderlige Landet, og konsekvensene av hans antipati i forhold til det, danner utgangspunkt for fantasysjangerens kanskje mest imponerende litterære prestasjon. Donaldson er en stilsikker og utfordrende forfatter som krever mye av sin leser, men som også gir uendelig mye tilbake. Det er mest voksne som sverger til Donaldson. Lesere som ønsker noe mer enn ren underholdning og mystikk.
- Krevende, litterært (voksne lesere)
- Vakkert og rikt språk
- Sterke skjebner
- En forfatter man trenger stadig dypere inn i underveis, og som avslører stadig nye aspekter ved historien han forteller.
SERIE: Første krønike om Thomas Covenant Den Vantro
Fyrst Nids varsel. Bok I (1997)
Vanjordkrigen. Bok II (1998)
Kraften som bevarer. Bok III (1998)
Tiden Norsk Forlag vil ikke lenger utgi Stephen Donaldsons bøker.

Fallback image

Utgivelser