Elia Barceló

1957 -

Elia Barceló (f. 1957 i Alicante, Spania) er professor i spanske studier ved universitetet i Innsbruck. Hun elsker mysterier, hemmeligheter og overraskelser og er en av Spanias mest sprudlende forfatterpersonligheter.

Elia Barceló (f. 1957 i Alicante, Spania) er professor i spaniske studier ved universitetet i Innsbruck i Østerrike. Hun har utgitt tre romaner som gjør at hun i dag regnes som Spanias førstedame innenfor science fiction-sjangeren (Sagrada, El mundo de Yarek og Consecuencias naturales). Den fjerde romanen hennes (El vuelo del Hipogrifo) er en slags fusion-roman, der hun kombinerer flere ulike sjangrer.

Hun har også skrevet ungdomsromaner (El caso del artista cruel, El caso del crímen de la ópera, La mano de Fatma og El almacén de las palabras terribles), et trettitall noveller med krimtilsnitt og fantastiske elementer, samt en bok om grøsserarketypene i novellene til Julio Cortázar. Hun elsker mysterier, hemmeligheter, overraskelser og den magiske kommunikasjonen som oppstår mellom leseren og boka. På norsk kom Gullsmedens hemmeligheti 2006. Disfraces terribles (Gåtefulle masker) er i hjemlandet en populær bok, ikke minst på grunn av sin utspekulerte puslespilltematikk, og den er bl.a. oversatt til tysk.

Nå i 2013 er Barceló tilbake med Lange skygger - en roman om kjærlighet, løgner og forræderi fra et atmosfærisk og gåtefullt Barcelona. Lange skygger er hennes tredje roman på norsk.

Utgivelser