Dagny Holm

1955 -

Prisbelønt forfatter bak 12 faktabøker i serien FAKTISK.

Med serien FAKTISK ønsker Dagny Holm å formidle gleden over alt det fantastiske som finnes rundt oss. Bøkene er proppfulle av enkle og barnevennlige fakta og åpner samtidig for undring og nysgjerrighet.

Siden 1992 har hun arbeidet som forfatter og oversetter på heltid. Hun skriver hovedsaklig for barn - mest faglitteratur, men også skjønnlitteratur. Dessuten har hun skrevet en rekke artikler, blant annet i Forskningsrådets barnemagasin Nysgjerrigper. Hun er en av flere forfattere på følgende verk: Gaia 3 (naturfag og samfunnsfag for 3. årstrinn), Gaia 5-7 samfunnsfag, Zeppelin 5-7 (norsk for mellomtrinnet). Dagny Holm og Bjørg Gilleberg Løkken ble tildelt Læremiddelprisen for norskverket Zeppelin i 2007.

Dagny Holm har tidligere utgitt en rekke faktabøker for barn, blant annet: Doboka, Snørr og tårer, Barn i 100! og 17.mai-boka. Nysgjerrig på edderkopper vant Kulturdepartementets pris for beste fagbok for barn og unge i bokåret 2010.
Hun står også for et betydelig antall oversettelser og har blant annet oversatt bøkene om Rampete Robin og om Sigge.

Dagny Holm (f. 1955) er cand. philol. med lærerskole, norsk, kristendomskunnskap og faglitterært forfatterstudium. Hun er gift, har fire barn og bor i Larvik.

Utgivelser