Inti Chavez Perez

Internasjonal suksessforfatter av bøker om sex for unge.

Inti Chavez Perez (født 1984) er forfatter, seksualopplyser og journalist, bosatt i Göteborg med samboer. Han er utdannet androlog og har jobbet for aviser, radio og tv. I tillegg reiser han rundt i hele Sverige og snakker om sex og relasjoner for tusener av tenåringer, og holder foredrag for lærere og helsearbeidere. 

Chavez Perez ble ansatt av den svenske regjeringen som spesialist på seksuell vold hos gutter, LHBT-tematikk, æresrelatert vold m.m., og han er medlem av MUCF – Sveriges viktigste organ for ungdomspolitikk. 

I 2010 kom første utgave av boken hans Respekt – en sexbok för killar, som han mottok Slangbellan-prisen for. I juryens begrunnelse står det: 

«På ett klart och enkelt språk reder Inti Chavez Perez ut de krångligaste sexuella frågor och fördjupar sig i de känsligaste ämnen, med frimodighet, humor och stenhård koll.» 

Blant øvrige utgivelser er Jag och du, en guide til sex og relasjoner for tenåringer som nylig har kommet til Sverige som innvandrere. I 2014 kom Lätta sexboken. Da den gjennomreviderte utgaven av boken Respekt ble utgitt sommeren 2018, ble den i løpet av kort tid solgt til en rekke land, deriblant Norge, USA, England, Frankrike og Tyskland.

Inti Chavez Perez Høyoppløst bilde

Foto: Anna Svanberg

Utgivelser