Jenny Rogneby

Kriminolog, politietterforsker og forfatter

Jenny Rogneby ble født 1974 i Etiopia. Hun kom som adoptivbarn til Sverige i 1975. Hun har studert kriminologi, sosiologi, psykologi og rettsvitenskap. De siste syv årene har hun jobbet som kriminaletterforsker ved Citypolisen i Stockholm.

I jobben som etterforsker har Jenny Rogneby arbeidet med alt fra tyveri og ran til drap. Denne erfaringen inspirerte henne til å skrive krim og hun fikk etterhvert ideen til karakteren Leona. Leona er kjent for sin dyktighet, men er samtidig en egenrådig politietterforsker som bruker uortodokse metoder hvis det gagner hennes etterforskning. 

Leona – Terningen er kastet er hennes debutroman, og den første boken i en serie om etterforskeren Leona Lindberg. Foreløpig er den solgt til 11 land, og det forhandles i disse dager om filmrettighetene. Andre bok om Leona, Alle midler tillatt, er utgitt i 2017.

Rogneby har en allsidig bakgrunn. Hun startet karrieren sin som popartist, og et av høydepunktene var da hun varmet opp for Michael Jackson og 80 000 publikummere i Tallinn, Estland. Jenny Rogneby har gitt ut album, og vært med i Melodifestivalen med jentegruppen Cosmo4.

Jenny Rogneby Høyoppløst bilde

Foto: Mikael Eriksson

Utgivelser