Patrick Kavanagh

1950 -

Patrick Kavanagh er født i 1950 på Newfoundland.

Han begynte å skrive i 1976, og har fått publisert en rekke noveller i litterære magasiner i USA og Canada. Han har også vært medoversetter av James Joyce's Ulysses til mandarin. Patrick Kavanagh bor i Ottawa.
Utgivelser på norsk
Gaff Topsails. Roman 2000
Utgivelser på engelsk
Gaff Topsails. Roman 1998
Om Gaff Topsails
«Den fantastisk flotte åpningen i den kanadiske forfatteren Patrick Kavanaghs debutroman slipper deg inn i en verden som ikke ligner på noen annen i moderne romaner [...] Å lese Gaff Topsails er som å stå tett innpå et impresjonistisk maleri. Først ser du bare fargeklatter, men etter hvert som du gradvis beveger deg bakover, kommer hele det myldrende landskapet på vidunderlig vis til syne.»
The San Francisco Chronicle
«På linje med det isfjellet som plutselig fyller den lille Newfoundland-havnen en junimorgen, er denne sjeldne debutromanen full av mysterier, farer og kunnskaper hinsides det vi helt sikkert vet noe om. Newfoundlanderen Patrick Kavanagh tilbyr leseren en historie som både er magisk i sin realisme og som forholder seg realistisk til det magiske.»
Ottawa Citizen
«Som Joyce bruker Kavanagh språket som en metafor for å beskrive konfliktene mellom mennesker og stater. I hendene på en mindre talentfull forfatter kunne dette virket pretensiøst og som et lokkemiddel. Her er slutteffekten original og - i denne tiden med kontinuerlig informasjon, Jerry Springer og Monica Lewinsky - forfriskende. [...] i Gaff Topsails er det den språklige reisen som er målet.»
New York Times Book Review

Utgivelser