Barbara og Stephanie Keating

1947 -

Søstrene Barbara og Stephanie Keating vokste opp i Kenya, studerte i hhv. Irland og England og er begge svært bereiste. Til min datter i Frankrike ble skrevet som en tokvinnesføljetong.

Stephanie Keating ble født i Irland i 1944, og søsteren Barbara ble født tre år senere i England. Faren deres var kirurg og fikk en stilling i Sudan, og etter to år ble han overført til Kenya. Begge søstrene gikk på internatskole på høyslettene i Kenya, før Stephanie ble sendt til England for å fullføre sin formelle utdannelse. Tre år senere reiste Barbara til Dublin for å ta de siste skole- og universitetsårene der.
Stephanie vendte tilbake til Kenya i 1964 og innledet en karriere innenfor turismen, der hun i åtte år arrangerte private safarier i Øst-Afrika. Hennes senere turistarbeid brakte henne til Seychellene og Karibia. I 1985 la hun ut på en jordomseiling i tre og et halvt år sammen med mannen. Etter det har hun bodd i London, USA og Languedoc i Frankrike.
Barbara Keating utdannet seg til jurist ved University College Dublin og arbeidet som skrankeadvokat fram til hun giftet seg. Siden da har hun skrevet, produsert og regissert en lang rekke dramatiske oppsetninger for skoler. Hun har også skrevet og framført egne sangstykker i konserter i Dublin. Barbara har reist vidt og bredt i Europa, Afrika, Mauritius, Seychellene og Stillehavet. Hun bor nå i Dublin.
De to søstrene skrev manuskriptet sammen ved å sende hverandre alt fra to til fem kapitler av gangen. Hver av søstrene skrev så videre fra der den andre slapp, og tøyde av og til plot og fortelling i retninger den andre aldri ville ventet.
De skriver nå sin andre roman, som foregår i Kenya og Europa i årene like etter Kenyas frigjøring.

Fallback image

Utgivelser