Lise Myhre

1975 -

Lise Myhre er en norsk tegneserieskaper som lager humorstripeserien Nemi og en rekke faktabøker signert Synnøve Borge og Lise Myhre .

Lise Myhre (født 1975) er en norsk tegneserieskaper som lager humorstripeserien Nemi. Nemi fikk eget blad i 2003, og er i dag en av Norges mest leste tegneserier og den som er oversatt til flest språk.

Lise Myhre studerte grafisk design og kunsthistorie ved Santa Monica College of Art i California etter fullført videregående, og flyttet til Oslo i 1995, hvor hun fortsatte studiene ved Merkantilt Institutt (grafisk design/mac design). Samtidig jobbet hun som bartender på So What! og Elm Street rock bar. Myhre tok jobber som illustratør allerede fra tenårene av, og laget sine første tegneserier i 1996. Disse ble publisert i bl.a. gratisavisa Planetarium C, Norsk Mad og Pyton. Hennes første serier var uten gjennomgangsfigurer, men snart kom Anne And – en serie som startet som en hyllest til Charlie Christensens Arne And (som igjen er en parodi på Donald Duck) – og M.P., som ble publisert i Larsons Gale Verden. I 1997 så Nemi dagens lys, først som tilfeldig figur i vitsetegninger som harselerte med goth-kulturen, men snart som hovedperson i egen serie (også i Larsons Gale Verden).

Nemi ble raskt populær, og debuterte som dagsstripe i Dagbladet i 1999. Samme år vant Lise Myhre Bergen bys tegneseriepris for nykommere på Raptusfestivalen. I 2002 mottok hun Oslo bys kunstnerpris for "fremragende innsats innen Oslos kunstliv". Nemi fikk eget blad i 2003, og er i dag en av Norges mest leste tegneserier og oversatt til mer enn ti språk. Lise Myhre har også illustrert dikt av bl.a. Edgar Allan Poe og André Bjerke med figurene fra Nemi. Som illustratør og bokkonsulent har hun arbeidet med bl.a. platecovere, dagsplanleggere, skolebøker og skrekkbøker.

Lise Myhre Høyoppløst bilde

Foto: Foto: Jeroen van der Kooij

Utgivelser