Patrick McGrath

1950 -

Patrick McGraths viktigste arbeidsområde har vært menneskesinnets mørke kroker, og romanene hans har fått merkelappene «groteske» og «gotiske». Tre romaner er nå kommet på norsk.

Patrick McGrath debuterte i 1988 med Blood and Water and Other Stories, en novellesamling. Han har også skrevet romanene The Grotesque, Spider (på norsk i 2003), Dr. Haggards lidelse (på norsk 2003) og Martha Peake (på norsk i 2002). Spiderer filmet av David Cronenberg og kommer til norske kinoer i 2003. Hans viktigste arbeidsområde har vært menneskesinnets mørke kroker, og romanene har fått merkelappene «groteske» og «gotiske». I Asyl(til norsk i 1998), der store deler av handlingen er lagt til et psykiatrisk sykehus, er han inne på samme felt, men i mer realistiske omgivelser.
Patrick McGrath vokste opp like ved Broadmoor Hospital i Berkshire, der hans far var overlege, og han har erfaring fra arbeid på et mentalsykehus i Canada. Han har studert i England, levd alene på en øde øy langt nord i Stillehavet og bor nå, sammen med sin skuespillerkone, i New York.

Fallback image

Utgivelser