John Murray

John Murray har arbeidet i mange år som lege, og utforsker temaer som nestekjærlighet, personers fravær og kampen mellom orden og kaos i livets brennpunkter

John Murray har jobbet med helseprogrammer for barn i Afrika siden 1992, først ved Center for Disease Control and Prevention, og så ved John Hopkins-universitetet. Dette arbeidet har omfattet forskning og strategisk tenkning omkring barnehelseprogrammer. Mest tid har han brukt i Burundi, Den sentralafrikanske republikk, Eritrea, Etiopia, Ghana og Uganda. Han forteller at arbeidet som lege lar ham høre historier som få andre får høre, og at nærheten til liv og død tidvis er en enorm følelsesmessig utfordring. Novellene hans dreier seg ofte rundt leger som hjelper pasienter, men har et lite følelsesmessig register selv; foreldre som har omsorg for barn, eller også barn som betrakter en forelder som er forlatt av en annen. Disse utgangspunktene bruker Murray til å utforske temaer som nestekjærlighet, fravær og kampen mellom orden og kaos i livets brennpunkter.
For novellen "Fjellstasjonen" ble han tildelt Prarie Lights Short Fiction Award, og tittelnovellen "Noen få, korte bemerkninger om tropiske sommerfugler" ble utvalgt av Joyce Carol Oates til prosasamlingen Best New American Voices 2002. John Murray bor i Iowa.

Utgivelser