Pascal Engman

«Pascal Engman er den nye generasjonens mester. Med lett hånd kaster han deg inn i historiene sine. Det er mesterlig» - David Lagercrantz.

Pascal Engman (f. 1986) er forfatter og journalist. Han har på kort tid blitt en av de mest leste svenske forfattere i sin generasjon. Siden debuten Patriotene (norsk utgave 2018) har han blitt hyllet av kritikere for sin skarpe observasjonsevne og tydelige samfunnskritikk. Med Rottekongen tar han dette til et nytt nivå.

Den første boken i serien om politietterforsker Vanessa Frank , Ildlandet, utkom våren 2020 under koronapandemien og kom derfor først ut som e-bok.

Rottekongen (utk. januar 2021)er den andre boken i serien og Pascal Engmans internasjonale gjennombrudd. Serien om Vanessa Frank er under utgivelse i 12 land og har solgt over 200 000 eksemplarer i Sverige. Engman var tidligere journalist i Expressen og en av avisens mest profilerte reportere. Hans journalistiske blikk kommer tydelig frem i forfatterskapet. I Vanessa Frank-bøkene fokuserer han på samfunnsaktuelle utfordringer som høyreradikale, incels og islamister. Spørsmål om klasse og identitet er en rød tråd i hans forfatterskap. 

Pascal Engman Høyoppløst bilde

Foto: Foto: Anna-Lena Ahlström

Utgivelser