Pascal Engman

«Pascal Engman er Sveriges beste krimforfatter.» Alex Schulman

Pascal Engman (f. 1986) er forfatter og journalist. Forfatterskapet hans er et av de som vokser raskest i Sverige og han er en av de mest lest forfatterne i sin generasjon. Siden debuten Patriotene (på norsk 2018) har han blitt hyllet av kritikere for sin skarpe iakttakelsesevne og relevans i en mer brutal samtid. 

Bestselger er den sjette frittstående kriminalromanen om politietterforsker Vanessa Frank. Det er en nervepirrende reise inn i kriminelle nettverk. Basert på omfattende research har Engman skrevet nok en skarp thriller om hvor langt en forfatter er villig til å gå for å skrive en bestselger.

Pascal Engman var tidligere journalist på Expressen og en av avisens mest profilerte reportere. Hans journalistiske øye kommer godt frem i arbeidet med bøkene. I Vanessa Frank-bøkene behandler han samfunnsaktuelle tema som høyrenasjonalister, incels, islamister og gjengkriminalitet. Spørsmål om klasse og identitet er en rød tråd i hans forfatterskap.

Bøkene han er nå utgitt i mer enn 20 land og har solgt mer enn 1,5 millioner bøker.

I 2021 grunnla Pascal Engman en stiftelse som arbeider med å fremme lesing. Stiftelsen deler årlig ut et stipend til et individ som har utmerket seg gjennom lesefremmende aktiviteter.

I 2023 ble Engman, for boken Rottekongen, tildelt den britiske Petrona Award for beste Skandinaviske kriminalroman.

«Pascal Engman er den nye generasjonens mester. Med lett hånd kaster han deg inn i historiene sine. Det er mesterlig» David Lagercrantz

Bøkene i Vanessa Frank-serien:

1. Ildlandet
2. Rottekongen
3. Enkene
4. Kokain
5. X
6. Bestselger

 

Pascal Engman Høyoppløst bilde

Foto: Marius Sørli Finnstun

Utgivelser