Ann Patchett

1963 -

Ann Patchett er født i Los Angeles i 1963, og hadde solgt sin første fortelling til Paris Review før hun var ferdig med college. Hun bor i Nashville, Tennessee.

Ann Patchett ble født i Los Angeles i USA i 1963. Hennes mor var sykepleier og hennes far politimann. Hun har en eldre søster. Da hun var seks år, flyttet hun sammen med moren og søsteren til Nashville, Tennessee.
Mens hun gikk på Sarah Lawrence College, fulgte hun et skrivekurs med Alan Gurganus, Russel Banks og Grace Paley, og fikk solgt sin første historie til Paris Review før hun gikk ut av college. Så begynte hun på skriveverkstedet til University of Iowa.
I 1990 ble Patchett tildelt et bostipend ved Fine Arts Work Center i Princetown, Massachussetts, der hun skrev sin første roman, The Patron Saint of Liars, som hun mottok prisen James A. Michener/Copernicus for. Det er laget en TV-serie for CBS basert på denne boka, og hennes andre bok, Taft, er kjøpt av Morgan Freeman med tanke på en framtidig film. Patchett har også skrevet for en lang rekke utgivelser, slik som New York Times Magazine, Chicago Tribune, Boston Globe, Vogue, GQ, Elle og Gourmet.
Ann Patchett har skrevet fire romaner, flere av dem prisbelønnet. The Magician's Assistanter den siste. Bel cantoer den første som blir oversatt til norsk. For Bel cantofikk hun i 2002 både PEN/Faulkner Award (der Jonathan Franzens Korrigeringervar blant favorittene) og Orange-prisen.

Fallback image

Utgivelser