Patricia Cornwell

1956 -

Patricia Cornwell har etablert seg som et av de store navnene innen kriminallitteraturen med sine bøker om rettsmedisiner Kay Scarpetta og mordetterforsker Pete Marino. Gyldendal utgir høsten 2010 Scarpetta , som er Patricia Cornwells sekstende bok i serien om Kay Scarpetta.

Siden debuten i 1990 er Patricia Cornwell blitt tildelt en lang rekke utmerkelser: Anthony-, Creasey-, Edgar-, Gold Dagger- og Macavity-prisen, samt den franske Prix du Roman d'Aventure.

Gyldendal har tidligere utgitt femten Scarpetta-bøker: Post mortem, Blodig bevis, Det som blir igjen, Grusom og urimelig, De dødes farm, Grav for en ukjent, Forbudt område, Ukjent offer, Brennende bevis, Svart notat, Siste skanse, Spyflue, Spor, Predator og De dødes bok.

I krimdokumentaren Portrett av en morder, Jack the Ripper – saken avsluttes (2003) setter hun seg fore å løse gåten om Jack the Ripper, som i løpet av noen høstmåneder i 1888 drepte minst syv kvinner og skapte panikk i London.

I Vepsebolet (norsk utgave 1998), som er den første kriminalromanen uten Kay Scarpetta, introduserte hun de to politikvinnene Judy Hammer og Virginia West, og en ung journalist, Andy Brazil. Sydkorset (norsk utgave 2000) er den andre boken i denne serien, der Andy Brazil får oppfylt drømmen om å bli politimann.

Utgivelser