Georges Perec

Georges Perec (1936–1982) forfatter og matematiker, en av de mest originale kulturpersonlighetene i siste halvdel av forrige århundre.

Georges Perec (1936–1982), forfatter og matematiker, en av de mest originale kulturpersonlighetene i siste halvdel av forrige århundre. Han var opptatt av litterære og formelle og matematiske regler. Han ble prisbelønt, mens han levde, for flere verk, og hans reputasjon har holdt seg godt. Av titler kan nevnes: Les Choses (som vant Renaudot Prize, 1965), La Disparition (1969), W ou le souvenir d'enfance (1975), og hans mest suksessrike La Vie mode d'emploi (Medici Prize, 1978) utgitt av Gyldendal som Livet, bruksanvisning, i flere utgaver, oversatt til mer enn 20 språk.

Kunsten og måten å nærme seg avdelingssjefen på for å be om lønnspålegg, som kom på norsk i 2011, er et etterlatt verk, utgitt på fransk i 2009, og et verk som føyer seg pent inn i forfatterskapet med sin systematiske gjennomførelse. Teksten rommer én lang setning på omtrent hundre sider, men er likevel lett å lese.

Utgivelser