Petina Gappah

En av Zimbabwes sterkeste stemmer

Petina Gappah er født i Zambia og er vokst opp i Zimbabwe. Hun debuterte med novellesamlingen An Elegy for Easterly i 2009 (Klagesang for Easterly, Gyldendal 2009), som hun fikk The Guardian First Book Award for. Gappah har skrevet for bl.a. The Financial Times, The New York Times, The Guardian, Süddeutsche Zeitung og OmVärlden. Hun har vunnet flere priser og utmerkelser for sine tekster. Gappah er utdannet jurist og jobbet en tid som internasjonal advokat i Geneve, før hun flyttet tilbake til Zimbabwe for å skrive på heltid. Ut av mørket, skinnende lys, om David Livingstones siste reise, er hennes andre roman.

«Gappah er en nydelig forfatter og en kommende stjerne.» J.M. Coetzee

Om Ut av mørket, skinnende lys:

"Basert på Livingstones dagbøker og fortalt av hans sladrete kokke og en frigjort slave med messiaskompleks, belyser denne rikt fasetterte romanen kolonialismens pinefulle sider og blinde lojalitet – en slags omvendt versjon av Conrads Mørkets hjerte." O, the Oprah Magazine

"En rik, levende og fengslende bok fylt med minneverdige karakterer. Dette er en menneskelig, fascinerende, episk roman som setter søkelyset på marginaliserte historiske stemmer." Kirkus Reviews (kåret til en av de beste historiske romanene i 2019)

Om Klagesang for Easterly:

«I Klagesang for Easterly lager Petina Gappah hjerterå tragedie av Mugabes angrep på sitt eget folk.» Independent
«Til tider satiriske, noen ganger lyriske, de er en nytelse.» The Observer

Utgivelser