Robert Wilson

Britisk forfatter og populær norgesvenn.

Robert Wilson, født i England i 1957, er utdannet ved universitetet i Oxford. Han har arbeidet innen shipping, markedsføring og handel i Afrika. Han har reist i Asia og Afrika og bodd i Hellas og Vest-Afrika. Han bor i Oxford og i Portugal.

Et lite drap i Lisboa, hans første roman i norsk oversettelse (2002), ble enormt populær på kort tid. Boken er tildelt den prestisjefylte Gold Dagger Award. I 2003 fulgte den første boken om drapsetterforskeren Javier Falcón, Den blinde mannen i Sevilla, som i flere aviser ble omtalt som påskens toppkrim. Javier Falcón er også hovedperson i De forsvunne hendene (2005), De skjulte morderne (2007) og Blodets bånd, som utkom våren 2009. Dette er den siste boken i serien om Javier Falcón.

Spionthrilleren I selskap med fremmede utkom i 2004. I 2005 utgav Gyldendal debutromanen Mørkets makter, den første i en serie på fire bøker fra Vest-Afrika. De neste tre bøkene i denne serien, Den hvite manns grav, Ingen manns land og Ondskapens kyst, fulgte i 2006 og 2007.

I Den største straffen (2012) introduseres Charles Boxer, Robert Wilsons nye krimhelt. Boken utkom i Norge nesten et år før den engelske versjonen. Dere finner meg aldri (2015) er andre bok i serien og Mennesketyvene utgis våren 2016.

Robert Wilson Høyoppløst bilde

Foto: ©Simon Weinstock

Utgivelser