Albert Sánchez Piñol

1965 -

Albert Sánchez Piñol (f. 1965) er utdannet sosialantropolog og har skrevet grøsseren Den kalde huden , som innleder en trilogi om monstre i sjøen, på land og i lufta.

Albert Sánchez Piñol er født i Barcelona i Spania i 1965. Han er utdannet sosialantropolog og sier selv at det har vært helt avgjørende for ham: «Antropologien er en røntgenstråle som hjelper meg å dissekere, ordne og finpusse elementer i en skildring, og å forkaste slagget.»
Hans første roman, Den kalde huden, foregår på en slags fryktens øy, og Sánchez sier det var med fullt overlegg, at frykten er menneskets sterkeste drivkraft, sterkere enn både sex og pengejag.
Albert Sánchez Piñol har en broket bakgrunn, blant annet som forsikringsagent, leksikonredaktør og biografiforfatter. Han reiste til Afrika for å skrive sin masteroppgave om pygmeene, men endte med å skrive essay om åtte afrikanske diktatorer. I 2002 utkom hans første roman, Den kalde huden, som solgte i 50.000 eksemplarer på rappen, uten annonsering. Boka er nå oversatt til hele 24 språk og har ligget på bestselgerlistene i Spania i 100 uker. Den kalde huden er tildelt to prestisjetunge priser (El ojo crítico og Llibreters), og flere filmselskaper prøver å skaffe seg rettighetene til å filme historien.

Utgivelser