Jessica Schiefauer

1978 -

Jessica Schiefauer -- to ganger svensk Augustprisvinner, og kanskje den mest spennende stemmen i svensk ungdomslitteratur for tiden.

Ved siden av forfatterskapet jobber Jessica med kurs i språk og skriving. Debutromanen "Om du var jag" (2009) ble varmt mottatt av anmeldere og lesere. Med Augustprisvinnaren "Pojkarna" (2011) etablerte Jessica Schiefauer seg som en av Sveriges absolutt mest intressante skjønnlitterære ungdomsbokforfattere.  Romanen ble også nominert til Nordisk Råds pris 2013.

For romanen ”När hundarna kommer” (2015) ble Jessica Schiefauer tildelt Augustpriset 2015. Juryens begrunnelse lyder: «Et år er gått. Året da Ester og Isak møttes. Da Isaks bror Anton ble trukket inn i en tilværelse av hat, hakekors og vold. Og en gutt ble myrdet. Jessica Schiefauers ungdomsroman viser hvor lett det er å bli dratt med, og hvor sterkt man kan ønske å høre til. Men det handler også om kjærlighet, om å elske så totalt at kjærligheten blir destruktiv. Språket er poetisk, fortettet og flyter fram, lik vannet som betrakter hendelsene. Et språk som er slipt med omsorg. For å fortelle dette forferdelige.»

Boken har har blitt hyllet av kritikerne:

  • Et prakteksemplar av en ungdomsroman! -- Vårt Land
  • I grenselandet mellom ung og voksen lesning befinner dette mesterverket av Augustprisvinner Jessica Schiefauer seg. – Svenska Dagbladet
  • Schiefauer skriver sikkert og uten skånsel om den indre og ytre brutaliteten hun utvilsomt kan noe om. – Expressen
  • Det gjør vondt, det er vakkert, og det er viktig. Storartet lesning. –Dagens Nyheter
  • Schiefauer slipper leserne så nært det går an å komme det avisene kaller hatkriminalitet (…) Det velkjente, det vi har blitt så vant til, svinner unna, og overskriftenes lyser mot oss med fornyet kraft. Spørsmålet er om man kan begjære mer av en bok. – Aftonbladet

 For ”När hundarna kommer” ble Jessica Schiefauer tildelt prisen Spårhunden i 2015.

Utgivelser