Ingo Schulze

1962 -

Ingo Schulze er født i 1962 i Dresden.

Han er en av de mest lovende unge, tyske forfatterne, oversatt til mer enn tjuefem språk. Har studert klassisk filologi i Jena, og arbeidet som dramaturg og journalist. Han debuterte med romanen 33 Augenblicke des Glücks i 1995, som solgte i over 50.000 eksemplarer bare i Tyskland. Med hans andre bok, Simple Storys, befestet han sin posisjon i det tyske litterære landskapet. For den romanen fikk han Berlins litteraturpris i 1998. Ingo Schulze bor i Berlin.
OM FORFATTEREN
Ingo Schulze (f.1962) er en av de mest lovende unge, tyske forfatterne, oversatt til mer enn tjuefem språk. Han er utdannet dramaturg i Jena, har jobbet med teater flere steder og bodd i St. Petersburg i to år. Ingo Schulze bor i dag i Berlin med sin familie. Han har fått en rekke litterære priser, både tyske og internasjonale.
Utgivelser på norsk
Simple Storys. Roman. 2000
Mobilen - tretten historier på gammel manér
Utgivelser på tysk
33 Augenblicke des Glücks. Roman 1995
Simple Storys. Roman 1998
Sagt om Simple Storys
«Den heter Simple Storys, og den feilstavede engelske tittelen er villet, for å indikere at Sherwood Anderson, Faulkner og Carver har vært forbildene denne gangen. Likheten med Carver er den mest slående.»
Gabriele Annan, The New York Review
«Det er bestemt ikke munter læsning, selv om der også kan være en absurd humor i nogle af disse historier. Men det er fascinerende og raffineret fortællekunst og et godt eksempel på, hvad den østtyske litteraturtradition kan bringe med ind i det fellestyske.»
Sten Klitgård Paulsen, Standart
«Ingo Schulze er vår nye episke historieforteller.»
Günter Grass

Utgivelser